Portal 072info

ZENICA Uhapšen zbog pokušaja podmićivanja policajca

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 27.10.2016. godine, u 21,20 sati, Zenici, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, prilikom sprovođenja pojačanih aktivnosti na kontrolnim punktovima na kojim je vršeno legitimisanje i detaljan pregled svih lica, uključujući i preglede vozila, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo  marke “VW Passat”,  kojim je upravljala Z.M. iz Zenice, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice H.V.  iz Žepča.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Prilikom izvršene kontrole i pregleda, kod lica H.V. su pronađene dvije pvc vrećice sa određenom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.Tom prilikom, lice H.V. je pokušalo policijskom službeniku staviti u ruku novčanicu u apoenu od 50,00 KM, kako isti ne bi poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, nakon čega je lišeno slobode zbog posjedovanja opojne droge i pokušaja podmićivanja službene osobe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

O navedenom je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, od strane Policijske uprave I će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica H.V., rođenog 1989. godine, iz Žepča, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Davanje dara i drugih oblika koristi” iz člana 381. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME