Zenica ulaže milion maraka u rekonstrukciju puteva!

Na posljednjoj održanoj sjednici, Gradsko vijeće Zenice, između ostalog, usvojilo je Prijedlog Plana ulaganja u putnu infrastrukturu u 2021. godini, za šta je iz gradskog budžeta predviđeno ukupno 1.950.000 KM.

Od ovog iznosa prenos ugovorenih obaveza iz prošle godine je 875.405 KM , dok je preostalih 1.074.550 maraka namijenjeno za realizaciju novih projekata.

„Ovogodišnjim Planom ulaganja u putnu infrastrukturu predviđeno je 6 novih projekata i to: sanacija i asfaltiranje puta za Pepelare, sanacija ulica Gornjozeničke, Đerzelezove i Zmajevačke ulice, razdvajanje oborinske i fekalne kanalizacije ulice Lukovo polje, te završetak izgradnje pješačke staze u Perin Hanu sa proširenjem mosta na ulici Bistua Nova“, pojašnjava Sabira Helvida pomoćnica gradonačelnika Zenice za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice.

„Grad Zenica se ne može zadužiti više, ali građani su do pandemije COVID-a vidjeli kako se upravlja ovim Gradom i ja se nadam da će se pandemija i završiti ove godine, a mi ćemo nastaviti i završiti sve projekte, koji trebaju građanima“, ističe Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, napominjući da su što se tiče putne infrastrukture samo ostali još Pepelari, koji nisu povezani, te da su i to obećali uraditi i u Kovanićima preko rijeke Bosne napraviti most, koji će spajati Pepelare preko zemljišta Grada Zenice.

IZVORZenicainfo
Prethodni članakZENICA: Pomozimo nezaposlenom demobilisanom borcu Armije BiH
Sljedeći članakNakon 26 godina čekanja: Kako je Džemil pronašao fotografiju brata kojeg je ubio snajper