ZENICA: U ulici Lašvanska nakon pretresa kuće pronađena droga, ručna bomba i skuter

policija-v

Dana 08.10.2013. godine, u Zenici, u ulici Lašvanska, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I i Policijske stanice Centar su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres kuće, dvorišta kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice B.I., rođeno 1985. godine, iz Zenice. Tom prilikom je pronađeno:

– tri paketića od pvc najlona sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 4,70 grama;

– biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, upakovana u pvc vrećicu, bruto težine 12,20 grama;

– jedna ručna bomba;

– jedan skuter marke „Qiong“ sa registarskim tablicama koje ne pripadaju navedenom vozilu.

Prilikom navedenih aktivnosti lice B.I. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok su sporni predmeti, pronađeni tokom pretresa, izuzeti radi potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela: »Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga« iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona FBiH, »Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija« iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, i »Krivotvorenje isprave« iz člana 373. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE