Portal 072info

ZENICA: Upriličena premijera predstave ‘Lice bez maske’ (FOTO)

Učenici Osnovne škole “Enver Čolaković” iz Janjića danas su premijerno izveli predstavu “Lice bez maske”. Naime, riječ je o predstavi čiji je autor Mirza Begović, profesor b/h/s jezika i književnosti, a koji je zaposlen u ovoj školi.

U predstavi igraju učenici Osnovne škole “Enver Čolaković” Hanan Sejmen, Amina Karić, Džana Halaba, Mustafa Kaknjo, Kerim Šabanović i Elvedin Čolo; dok je na istoj inspicijent, također, učenik ove škole, Ismar Helvida.

Predstava nas upoznaje sa grupom djece koja odrasta u jednom selu, a koja svojom neiskvarenošću, igrom i maštom žele da spase jedan mladi život svoje drugarice.

Slučajno ili ne, predstava je imala i humanitarni karakter, pa su tako svi prisutni mogli kupiti ulaznicu po simboličnoj cijeni od 2 KM, a sredstva će biti uručena učenici Oš “Enver Čolaković” Sajjri Poljo, kojoj su sredstva neophodna za liječenje u inostranstvu.

“Predivno je vidjeti svoje učenike, kako se igraju i uživaju u tome, a pri tome nama u publici izgledaju kao veliki profesionalci koji nas i rastuže i nasmiju. Bila bih neiskrena, ako vam kažem da nisam ponosna na njih i na sve ono što su uradili od predstave, do humanitarne akcije, te mislim da je ovo najbolji način da se škola i naši učenici promovišu i pokažu svoj talenat. Zahvaljujem se i nastavniku Begoviću koji je odvojio svoje vrijeme i skupa sa našim učenicima uradio divnu stvar. Također, hvala roditeljima i učenicima koji su napunili dvoranu i, nadam se, uživali večeras”, kazala je direktorica škole Meliha Babić.

Mlada ekipa zadovoljno čeka nove izvedbe i reprize, te se nadaju da će svaka biti posjećena kao ona premijerna.

Kako je to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji?!

[Galleries 534 not found]

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box