ZENICA: Uspješno realizovan međunarodni karate turnir ‘Zenica open 2015’

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Karate klub Internacional iz Zenice bio je izuzetno uspješan organizator 4.međunarodnog turnira za djecu, kadete i juniore „Zenica open 2015“. 716 takmičara iz 65 klubova iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja pokazali su zavidan nivo karate vještine, posebno takmičari iz naše države uzrasta od 11 do 14 godina jer je ovo bio turnir na kojem su sakupljali bodove za izbor u reprezentaciju.

ČITAJ JOŠ:  Atraktivna Alisha Lehmann ostavila djevojku zbog kolege iz Aston Ville

Nakon cjelodnevnog programa najuspješnija ekipa je postala Energija iz Banja Luke koja je osvojila 28 bodova, odnosno čiji su takmičari osvojili 6 zlatnih, 3 srebrene i 4 bronzane medalje. Drugo mjesto je zauzeo Champion Sarajevo sa 27 bodova, odnosno, 6 zlatnih, 5 srebrenih i 8 bronzanih medalja, a treće mjesto je pripalo ekipi Viktoria Žepče sa također 27 osvojenih bodova, ali i manje osvojenih zlatnih medalja 4 zlatne, 7 srebrenih i 1 bronzanom medaljom.

Takmičari kluba domaćina Internacionala, osvojili su peto mjesto sa 26 bodova ili 6 zlatnih, 3 srebrene i 2 bronzane medalje. Ovaj plasman bi sigurno bio znatno bolji da se jedna od takmičarki nije povrijedila na početku turnira zbog čega je nastup ekipe kluba domaćina morao izostati u nekim kategorijama.

ČITAJ JOŠ:  Skandal na Ostrvu: Zvijezda Arsenala uhvaćena sa cigaretom u ustima (FOTO)

Predstavnici kluba organizatora su dodjelili posebno priznanje Mirzi Čajiću, Evropskom prvaku u kadetskoj konkurenciji. Trener Selver Keleštura je nakon turnira naglasio da je organizacija i sveukupni tok turnira protekao po plan u, te istakao kako je zadovoljan nastupom domaćih takmičara i istakao žaljenje zbog povrede jedne od svojih takmičarki što bi u konačnici sigurno donijelo bolji plasman takmičarima karate kluba Internacional.

Nakon završetka ovogodišnjeg, u organizacionom odboru već planiraju naredni peti po redu karate turnir Zenica open.

072INFO TV