Portal 072info

ZENICA Uspostava saradnje privrednika s Rumunijom

Na inicijativu Ambasadora Ambasade Bosne i Hercegovine u Bukureštu NJ.E. dr. Mile Vasića u Zenici u sali Gradskog vijeća održan je sastanak s privrednicima s područja Zeničko-dobojskog kantona. Sastanku su prisustvovali i predstavnici resornih općinskih/gradskih službi.

Domaćini su pored Ambasadora bili sekretar Grada Zenica Selver Keleštura i predsjednik Privredne komore Ze-do kantona Šefkija Botonjić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ambasador je ovom prilikom predstavio potencijale Rumunije, zemlje Evropske unije, ističući da je prioritetni zadatak Ambasade BiH u Bukureštu u narednom periodu povećanje spoljnotrgovinske saradnje Bosne i Hercegovine i Rumunije. Ukazao je na mogućnosti koje pruža rumunsko tržište.

Namjera organaizatora sastanka je da se direktnim kontaktom s privrednicima dobiju informacije o potencijalima, vrstama roba i usluga koje se nude, kako bi se predstavili rumunskoj privredi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sekretar Keleštura je informisao Ambasadora i privrednike da je Grad Zenica u procesu certifikacije općina/gradova s povoljnim poslovnim okruženjem u okviru projekta BFC SEE za Jugoistočnu Evropu. Program pruža mogućnost unapređenja saradnje gradske uprave i privrednika. Današnji sastanak je primjer dobre prakse neposredne saradnje diplomatskih predstavništava s lokalnim zajednicama. Takvu praksu podržali su i privrednici, koji su se pozitivno izrazili o dosadašnjoj saradnji s Rumunijom i njenim privrednicima.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME