ZENICA Uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkana trgovina

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 28.11.2019. godine, u 18,05 sati, u ulici Crkvice, u prodajnom objektu „Best“, od strane dva nepoznata lica, uz pretnju oružjem, izvršeno je krivično djelo razbojništvo, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te se od strane operativnih timova poduzimaju intenzivne mjere i radnje na otkrivanju izvršilaca navedenog razbojništva i njihovog procesuiranja.

Dana 28.11.2019. godine, u 02,25 sati, u ulici Crkvice, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica H.S., rođenog 1987. godine, iz Zenice, kod kojeg je tom prilikom pronađen sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE