Portal 072info

ZENICA | Varala muža s komšijom pa ga prijavila za silovanje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zeničanin Š. Č. oslobođen je optužbi za silovanje svoje komšinice E. Š., s kojom je tri i po godine bio u vezi. Kako nam priča ovaj Zeničanin (identitet poznat redakciji), on je s komšinicom bio u vezi do 31. jula prošle godine znajući da je ona u braku. Nakon što su odlučili prekinuti vezu, za njega je, kako kaže, počeo horor.

Suprug saznao

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Tako mu je 14. avgusta stigla prijava za silovanje, zbog čega je proveo dva mjeseca i šest dana u istražnom pritvoru. Tome je, tvrdi on, prethodilo to što je suprug E. Š. saznao za preljubu.

– Mi smo se viđali dva puta sedmično dok je njen suprug bio na poslu ili negdje odsutan od kuće. Kada smo odlučili da se prestanemo viđati, ništa nije upućivalo na ono što je uslijedilo. Dolazi mi prijava za silovanje, što mi je nanijelo nesagledivu štetu – tvrdi Zeničanin.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Kako je otac četvero djece, ali i poznat u gradu, ovakve optužbe ostavile su posljedice i na njegovo zdravlje, zbog čega, kako kaže, posjećuje psihijatra. Period u istražnom pritvoru njegovo je najružnije životno iskustvo.

Ogorčen zbog svega, podnio je Tužilaštvu ZDK  krivičnu prijavu protiv E. Š. za krivično djelo lažnog prijavljivanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

– Prijavila je Š. Č. da je u periodu od februara 2016. godine do jula 2018. istu prisiljavao na spolne odnose, koji su se odvijali na različitim lokacijama, iako je bila svjesna da to nije istina, te da je dobrovoljno pristala na seksualne odnose sa istim, a prijavu podnosi jer joj muž saznaje za vezu sa Š. Č. Kako bi se opravdala pred mužem, prijavljuje Š. Č. za silovanje – navodi se, između ostalog, u prijavi.

Duševna bol

Da E. Š. u postupku nije mogla dokazati silovanje, potvrdila nam je i Maida Grizović, advokatica koja zastupa Š. Č. 

Ogorčeni Zeničanin ističe da će, osim ove krivične prijave, podnijeti i tužbu za nanošenje duševne boli. Na sudu je saslušano i deset svjedoka, a koji su potvrdili priče Š.Č. da je bio u vezi sa komšinicom, odnosno da su ih viđali zajedno, tvrdi ovaj Zeničanin.

Razmjenjivali poruke

– Budući da smo se zaista krili, bilo je teško dokazati na sudu da smo bili u vezi, odnosno poreći njene tvrdnje. Srećom, urađeno je vještačenje mobitela, gdje je ustanovljeno da smo razmjenjivali ljubavne poruke te da ne stoji priča da sam bilo koga silovao – priča on.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 468
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zenica: Automobilom udario pješakinju (FOTO)

DPA - Portal 072info

Zenica: U toku dezinfekcija zajedničkih prostorija stambenih zgrada

072info.com

Zeničanin sa robotskom rukom: Motiv za život

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6