ZENICA: Vijećnica Tufekčić zasukala rukave, uzela motiku u ruke i vadila krompir

6870D41A 5C88 4DA5 86DA 3DDDCB37031F

Pandemija koronavirusa doprinijela je da brojni građani naše zemlje zasukaju rukave i okrenu se poljoprivredi, iako to ranije nisu prakticirali nego su u nabavku išli na pijacu ili u brojne zelenare. 

Pozivao je na to i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, još na samom početku pandemije koronavirusa, a koji je, pored toga, tokom četverogodišnjeg mandata dodijelio nikada veće poticaje za poljoprivredu.

Njegov savjet prihvatili su brojni građani, ali i vijećnici u Gradskom vijeću Zenica, koji su odlučili zasijati svoje povrće. 

Dokazuje to i objava Emine Tufekčić, zastupnice SDA u Gradskom vijeću Zenica, na Instagramu koja je, očigledno, zasijala krompir da bi se danas “pohvalila” fotografijom na društvenoj mreži kako “bere plodove svoga truda”, odnosno vadi krompir u Raspotočju kod Zenice. 

O čemu se radi, pogledajte na fotografijama u nastavku, a sudeći prema količini krompira može se kazati da je Tufekčić obezbijeđena barem do naredne sezone.

FAD225C4 1AD5 4570 ABE3 82EF2363CFA7
Tufekčić se “pohvalila” fotografijom na Instagramu

Korona virus poljuljao je ekonomiju svih država svijeta te milione građana ostavio bez posla, zbog čega su mnogi državnici odlučili da se okrenu domaćoj poljoprivredi apelujući na građane da uzmu “motiku u ruke”.

Mnogi su već zasukali rukave i vlastitim primjerom pokazali da je domaće, ipak, najsigurnije. Umjesto fotografija iz kafića ili sa putovanja, društvene mreže su proteklih dana preplavljene onima iz vlastitih vrtova i imanja.

BE40E696 8EC1 4BC7 960A D40DE5851C2A

Među onima koji su se proteklih dana pohvalili svojim poljoprivrednim umijećem je i bivši ministar bezbjednosti BiH i aktuelni poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dragan Mektić.