Zenica: Za tri dana sa ulica uklonjeno 30 pasa lutalica!

Nakon što je u srijedu počeo dugo najavljivani proces uklanjanja pasa lutalica sa zeničkih ulica, u prva tri dana u azil u Stranjanima smješteno je 30-ak ovih životinja.

Ovo je za Dnevni avaz potvrdio Ishad Kavaz, rukovodilac azila. Kako je rekao, psi imaju odlične uvjete u ovom skloništu te svu potrebnu medicinsku njegu.

– Zbrinjavamo ih na najsavremeniji način po evropskim standardima. Psi su smješteni u paviljon u kojem imaju grijanje, redovnu hranu provjerenog kvaliteta, svakodnevno čišćenje i održavanje tog prostora – kaže Kavaz.

Služba Higijenskog servisa u početku će raditi svaki dan, uključujući i vikende, a kako kaže Kavaz, ohrabrujuće je to da su naišli na pozitivne reakcije građana.

– Nećemo trčati grlom u jagode. Cilj nam je da psi koje dovedemo u azil budu kvalitetno zbrinuti. Uglavnom, svi su bili zdravi koje smo do sada uhvatili. Možda su dva-tri bila s temperaturom. U svakom slučaju, veterinari ih odmah pregledaju, tako da se nadamo da će ovaj proces ići kako je i planirano – zaključio je Kavaz za Dnevni avaz.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE