Portal 072info

ZENICA: Za tri porodice ključevi novoizgrađenih kuća

Foto: Adis Alić/ILUSTRACIJA
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelnik Zenice, Husejin Smajlović i direktor Fonda za poplavljena područja FBiH, Jasmin Jaganjac, uručili su danas ključeve novoizgrađenih stambenih objekata za tri porodice sa područja Kolića koje su tokom majskih poplava ostale bez krova nad glavom. Dio je to projekta, ukupne vrijednosti 600. 000 konvertibilnih maraka, koji podrazumijeva izgradnju još 10 kuća za mještane Kolića i Starkuća.

Porodici Akifa Halilovića, Hamida Hazića i Sakiba Habibovića, uručeni su ključevi novoizgrađenih stambenih objekata.

Za sve njih veliki trenutak, tim prije jer su brojni donatori obećali finansijsku pomoć i za unutrašnje opremanje, odnosno kupovinu namještaja i bijele tehnike. Direktor Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada, Mirsad Heleg, napominje da je u toku izgradnja preostalih 10 stambenih objekata, a da se završetak radova može očekivati u toku narednih 15-ak dana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-U toku je i sanacija klizišta u Spahićima, Maloj rijeci, Smajićima i Starkućama, ukazao je gradonačelnik Smajlović dodajući da će se po završetku ovih poslova znati ima li još ugroženih kuća.

Ukoliko se to utvrdi i za te porodice biće obezbijeđena sredstva za izgradnju novih stambenih objekata.

U realizaciji ovih aktivnosti pomoć će, kao i do sada, pružiti Fond za poplavljena područja FBiH. Sve što je u fondu obećano, kaže Jaganjac, to je i urađeno. Međutim, u posljednje vrijeme problem predstavlja slabo punjenje, te činjenica da niti jedna konvertibilna marka obećana na donatorskoj konferenciji, još uvijek nije uplaćena u fond.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RTVZE

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME