ZENICA: Zašto pojedinim vijećnicima smetaju “McDonald’s”, nova radna mjesta, razvoj grada…

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Zenica ponovo se na dnevnom redu, između ostalog, našla tačka Regulacioni plan “Trg rudara”; međutim, nije dobila potrebnu podršku prisutnih vijećnika.

Glasanje vijećnika

Naime, sa 13 glasova za, dva glasa protiv (Dženan Dedić i Diana Bešić), te 13 uzdržanih glasova (SDA, A-SDA i Meliha Salčinović – Naša stranka), prijedlog dopune da se na dnevni red stavi i tačka Prijedlog odluke o izmjeni Regulacionog plana “Trg rudara” i Prijedlog odluke o provođenju izmjene Regulacionog plana “Trg rudara”, nije dobio potrebnu podršku.

To znači da će građani Zenice i dalje biti prinuđeni ići, naprimjer, u glavni grad kako bi konzumirali proizvode ovog restorana, umjesto da to čine u svome gradu.

Blokada grada Zenice, očekivano, nastavljena je na prošloj sjednici, pa tako ovaj Regulacioni plan, bez pretjerano argumentiranih i opravdanih razloga, nije dobio potrebnu većinu.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, prije glasanja po ovoj tački dnevnog reda upoznao je vijećnike i javnost o zainteresiranosti investitora da se u Zenici gradi “McDonald’s”, a što brojni građani nestrpljivo priželjkuju.

-Kod mene je bio vlasnik “McDonald’sa”. Zainteresiran je da se to gradi – rekao je Kasumović.

Međutim, vijećnici su još jednom kaznili građane, njihove porodice, koji odlaze, primjera radi, u Sarajevo da bi konzumirali proizvode najpoznatijeg lanca brze hrane.

Osim toga, otvaranje “McDonald’sa” u gradu čelika zasigurno bi značilo i nova radna mjesta. Međutim, to, barem za sada, nije u interesu 15 vijećnika, zbog čega se postavlja pitanje zašto im smetaju “McDonald’s”, nova radna mjesta, razvoj grada…

Podsjetimo, inicijativa za otvaranje “McDonald’sa” u Zenici, a koja iziskuje usvajanje Regulaciong plana “Trg rudara”, datira još iz februara prošle godine, o čemu je naš portal, također, pisao.

Inače, 2011. godine otvoren je prvi “McDonald’s” restoran u BiH i to u Sarajevu, a inače korporacija broji više od 34.000 restorana u 122 zemlje, u kojima se dnevno usluži preko 69 miliona gostiju.