ZENICA: Završen novi model Statuta NK Čelik

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Radna grupa za izradu prijedloga programa mjera za oporavak Nogometnog kluba Čelik Zenica, u kojoj su sudjelovali predstavnici neformalne grupe građana “Za Čelik” i Udruženja “Robijaši 1988″, dostavila je završen nacrt novog Statuta kluba, koji je urađen po dugačijem društvenom modelu i koji je usaglašen tokom rasprava na sastancima radne grupe predložene od strane Skupštine NK Čelik.

U svom Izvještaju radna grupa je preporučila Skupštini kluba usvajanje novog statuta, kao pretpostavku oporavka kluba i njegovog spašavanja od nestanka i izvlačenja iz dugogodišnje krize u kojoj se nalazi, i ovaj dokument će se uskoro naći pred delegatima Skupštine NK Čelik Zenica, koja bi trebala da ga usvoji natpolovičnom većinom glasova uz kvorum od 3/4 članova.

ČITAJ JOŠ:  Okupljanje rukometaša u Zenici, Bjelorusija mora biti poražena

– Glavne prednosti novog statuta je uvođenje modernih modela poslovanja sportskog kluba u Bosni i Hercegovini, te omogućavanje potrebne transparentnosti za rad kroz članski model, gdje će svaki član kluba moći učestvovati u radu Skupštine i tako direktno birati rukovodstvo kluba i razmatrati finansijske i sve druge izvještaje – istaknula je radna grupa Skupštine NK Čelik.

Klub će veliku prednost ostvariti i kroz reorganizaciju svog menadžmenta, koji će svakodnevno raditi na oporavku kluba i osnažiti njegove osnove koje mu postavlja novi statut.

ČITAJ JOŠ:  S fudbalerom ima ugovor, ako ljubav pukne manekenka će biti bogatija za 10 miliona eura

NK Čelik bi usvajanjem ovog statuta postao jedan od prvih klubova u regionu koji je uveo takozvani “socios model” odlučivanja, koji je u primjeni širom Evrope i dobija sve veći zamah.

Fena

072INFO TV