Portal 072info

ZENICA: Završen novi model Statuta NK Čelik

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radna grupa za izradu prijedloga programa mjera za oporavak Nogometnog kluba Čelik Zenica, u kojoj su sudjelovali predstavnici neformalne grupe građana “Za Čelik” i Udruženja “Robijaši 1988″, dostavila je završen nacrt novog Statuta kluba, koji je urađen po dugačijem društvenom modelu i koji je usaglašen tokom rasprava na sastancima radne grupe predložene od strane Skupštine NK Čelik.

U svom Izvještaju radna grupa je preporučila Skupštini kluba usvajanje novog statuta, kao pretpostavku oporavka kluba i njegovog spašavanja od nestanka i izvlačenja iz dugogodišnje krize u kojoj se nalazi, i ovaj dokument će se uskoro naći pred delegatima Skupštine NK Čelik Zenica, koja bi trebala da ga usvoji natpolovičnom većinom glasova uz kvorum od 3/4 članova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Glavne prednosti novog statuta je uvođenje modernih modela poslovanja sportskog kluba u Bosni i Hercegovini, te omogućavanje potrebne transparentnosti za rad kroz članski model, gdje će svaki član kluba moći učestvovati u radu Skupštine i tako direktno birati rukovodstvo kluba i razmatrati finansijske i sve druge izvještaje – istaknula je radna grupa Skupštine NK Čelik.

Klub će veliku prednost ostvariti i kroz reorganizaciju svog menadžmenta, koji će svakodnevno raditi na oporavku kluba i osnažiti njegove osnove koje mu postavlja novi statut.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

NK Čelik bi usvajanjem ovog statuta postao jedan od prvih klubova u regionu koji je uveo takozvani “socios model” odlučivanja, koji je u primjeni širom Evrope i dobija sve veći zamah.

Fena

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME