Portal 072info

Zenica: Završena dezinfekcija grada, cilj je bio sprječavanje širenja koronavirusa u gradu

csm Dezi CZ 2020 WEB IMG 2214 2a6c288992
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Samostalna služba za zaštitu i spašavanje Grada Zenica u trećoj, završnoj, fazi obavila je dezinfekciju haustora u 18 mjesnih zajednica, a svakodnevno je na terenu predano na zaštiti zdravlja stanovništva radilo između 20 i 25 pripadnika službe.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i komandant Štaba civilne zaštite Grada Zenica, istakao je kako grad od početka pandemije koronavirusa sukcesivno vrši dezinfekciju grada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Vjerujem da na taj način doprinosimo sporijem širenju koronavirusa. Presretan sam i zadovoljan sa ovim volonterima. Posebno naglašavam da oni ne završavaju svoj posao, već od sutra ujutro kreću u dezinfekciju svih biračkih mjesta i objekata gdje će građani u nedjelju doći i izvršiti svoju građansku dužnost da glasaju – ističe Kasumović, još jednom naglašavajući da je zadovoljan što grad ima volontere što će znati nagraditi.

Almir Sarajlić, vršilac dužnosti pomoćnika gradonačelnika za civilnu zaštitu, koja rukovodi Samostalnom službom za zaštitu i spašavanje Grada Zenica, ističe da je u akciji dezinfekcije grada bilo uključeno i 18 mašina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Osim toga, mijenjali smo i timove, ali i bili u stalnoj komunikaciji sa Higijensko-epidemiološkom službom “Doma zdravlja”. Sve je urađeno prema standardima i propisima struke – kazao je Sarajlić. 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 22
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zeničanin napadnut u centru grada, intervenirala hitna, uhapšena jedna osoba

DPA - Portal 072info

Sanirana Titova ulica uskoro postaje još sigurnija za pješake

Portal 072info

RODITELJI OGORČENI: Učenici škole u Zenici svaka tri mjeseca dobivaju novu učiteljicu, u januaru stiže jedanaesta

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME