Portal 072info

ZENICA: Završena vjersko-kulturna manifestacija „Lastavica 2018“

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Centralnim programom na platou Lastavice danas je završena vjersko-kulturna manifestacija „Lastavica 2018“. Bilo mi je zadovoljstvo provesti nekoliko sati na mjestu za koje predanja kažu, a više puta sam se u to i lično uvjerio, da je zborište dobrih ljudi na tromeđi Zenice, Kaknja i Zavidovića.

Sretan sam i ponosan, što ove generacije nastavljaju tradiciju koju su započeli i baštinili njihovi preci. Narod koji ne njeguje svoju tradiciju, nema ni budućnost. Mi u Zenici i BiH možemo s ponosom kazati da imamo budućnost, o čemu danas govori Lastavica, a prethodnih dana su su svjedočili brojni kulturno – umjetnički i zabavni sadržaji u našem gradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Hvala sugrađanima na toplom i srdačnom prijemu. Hvala za lijepe riječi ali i organizaciju, glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakubu ef. Salkici, muftiji zeničkom doc. dr. Ejubu ef. Dautoviću, muftiji mostarskom mr. Salemu ef. Dedoviću, uvaženom profesoru Mahmutu ef. Karaliću, koji nam je i ove godine proučio Lastavičku dovu, kao i svima koji su doprinijeli da nam jubilarna 10. „Lastavica“ ostane u trajnom sjećanju.

Fuad Kasumović

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME