Zenica: Zbog krađe šarafa na pruzi iz šina iskočila četiri vagona

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zbog krađe šarafa sa željezničkih šina jučer su četiri vagona teretnog voza koji je saobraćao na relaciji Omarska – Zenica Željezara, iskliznula iz šina između ukrsnice Jelina i stanice Zenica Željezara. Vagoni su se prevrnuli i došlo je do rasipanja željezne rude. Na svu sreću, nije bilo povrijeđenih.

VAGONI 3“Uslijed iskliznuća i prevrtanja vagona došlo je do loma stuba obilaznog voda kontaktne mreže i deformacije oko 20 metara pružnog kolosijeka”, rečeno nam je iz Željeznica FBiH.

S obzirom na to da se radi o vagonima u vlasništvu ŽRS-a, zajednička komisija ŽFBiH i ŽRS intenzivno radi na utvrđivanju uzroka ovog vanrednog događaja. Izlaskom na teren, komisija je uočila i prijavila krađu kolosiječnog pribora trifona s više željezničkih pragova, to jest šarafa kojim se šine pričvršćuju za prag.

Ukoliko se utvrdi da je ova krađa prouzrokovala nesreću, to će biti još jedan pokazatelj da krađa željezničke imovine direktno ugrožava živote svih učesnika u saobraćaju, i da je taj čin neophodno u pravnim okvirima kvalificirati kao sabotažu, odnosno, direktan atak na ljudske živote i državnu imovinu.

Radiosarajevo.ba

GODISNJICA
MARKETING