Portal 072info

ZENICA: Zimski festival posjetilo više od 100.000 posjetilaca

U Zenici je u utorak zvanično zatvoren zimski festival “Zenicaadventure”, a koji je, prema procjeni organizatora – Radio televizije Zenica, posjetilo više od 100.000 posjetilaca.

Sumiranje utisaka

Tokom festivala realizirano je više od 50 različitih programa, kulturnih, muzičkih, zabavnih, vjerskih…

Posebna atrakcija bio je „Studengrad“, koji je centru Zenice dao jednu posebnu, novogodišnju i blagdansku dimenziju, zimsku čaroliju kakvu su građani do sada mogli vidjeti samo u većim centrima BiH i Evrope, a s kojima je sada i Zenica stala rame uz rame.

Prema riječima Nandina Škrbića, direktora RTV Zenica, još sumiraju utiske, međutim, zasigurno se ovakav događaj treba se nastaviti održavati u Zenici.

– Festival će se, definitivno, nastaviti i naredne godine. Osim što ćemo nastojati da obogatimo sam program, proširimo ga, posebnu pažnju posvetit ćemo i novogodišnjoj noći, uz maksimalno nastojanje da to bude atraktivan izvođač – govori Škrbić.

Posebno je interesantan sadržaj „Zenicaadventurea“ bio „Studengrad“, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Budući da je i dalje atraktivan, Škrbić najavljuje da će ovaj dio festivala ostati do 21. januara.

Više lokacija

– Kako smo imali odlične reakcije sugrađana i posjetilaca na „Studengrad“, ideja je da dogodine zimski grad bude na više lokacija u gradu – najavio je Škrbić.

AVAZ/D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 67
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box