Portal 072info

Zeničani jedinstveni: Gledali bi Sarajevo na Bilinom polju, evo koga bi bodrili do pobjede

Rukovodstvo FK Sarajevo danas će održati sastanak na kojem će biti utvrđeno gdje će se odigrati prva utakmica trećeg pretkola Evropske lige Sarajevo – BATE Borisov/Rozenborg – na zeničkom Bilinom polju ili sarajevskoj Grbavici.  

Navodno, FK Željezničar je spreman izaći ususret komšijama.

Ekipa “Avaza” izašla je na ulice Zenice, gdje smo pitali sugrađane hoće li prisustvovati susretu trećeg pretkola Evropske lige te koga će bodriti s tribina.

Mišljenja Zeničana, inače vatrenih navijača Čelika, podijeljena su, međutim, većina bi pratila susret s tribina.

– Išao bih na utakmicu, a svejedno mi je ko god da pobijedi. Nisam ljubitelj Sarajeva, bez obzira u kojoj ligi igrao, ali, eto, naši su, pa možda malo više naginjem da oni pobijede iako mi je, vjerujte, svejedno – kaže Feđa Dizdar.

– Ići ću na utakmicu, što da ne. Idem jer je evropsko takmičenje, a toga dugo nema u Zenici što se tiče klupskog fudbala. Favorita nemam, svejedno mi je – kaže Kenan Jašarević. 

– Vjerovatno ću ići na utakmicu ako Sarajevo bude igralo na Bilinom polju. Navijat ću za Sarajevo, kao i za svaki klub iz BiH koji igra u kvalifikacijama za Ligu prvaka ili Evropsku ligu, tako promoviraju fudbal u BiH i pokušavaju nas predstaviti u najboljem izdanju. Sretno, Sarajevo, gdje god da igraš, kao i Zrinjskom – kaže Almin Alić. 

– Vjerovatno bih išao, a svakako bih bodrio naše, dakle, za Sarajevo – kaže Imran Kobilica. 

Budući da oduvijek vlada veliko rivalstvo između navijača Čelika i Sarajeva, ova utakmica bila bi ocijenjena kao visokorizična. 

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, ukoliko dođe do toga da se utakmica igra na Bilinom polju, napraviti će se plan mjera. 

– Za svaku utakmicu zasjeda štab, prave se analize i procjene, donose mjere kako saobraćajne tako i sigurnosne. Nemoguće je kazati tačan broj službenika koji će osiguravati utakmicu, on niti na jednoj utakmici nije isti, ali sigurno će biti maksimalno osigurana – kaže Alić. 

Prve utakmice trećeg pretkola Evropske lige igraju se 8. avgusta, a revanši sedam dana kasnije.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 110
    Shares