Portal 072info

ZENIČANI ODUŠEVLJENI: Izvanredna izvedba Labuđeg jezera u Zenici (FOTO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Građani Zenice i posjetioci iz cijele Bosne i Hercegovine večeras su u Gradskoj areni u Zenici imali priliku svjedočiti spektakularnoj baletnoj predstavi “Labuđe jezero” u izvedbi Carskog ruskog baleta (Imperial Russian Ballet). 

Da se zenička publika zaželjela kvalitetnih kulturnih manifestacija, kojima nemaju priliku tako često svjedočiti, pokazatelj je veliki broj posjetilaca u Gradskoj areni. Izvršni producenti, radio Kameleon i agencija Colosseum, baletnu predstavu “Labuđe jezero” poklonili su povodom nedavnog proglašenja Zenice gradom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada se govori o „Labuđem jezeru“, riječ je o baletnoj predstavi u tri čina koja je rađena po muzici slavnog ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, a baletnu predstavu osmislio je Gediminas Taranda, dok su za originalnu koreografiju zaslužni Lev Ivanov, Marius Petipa i Aleksandr Gorsky.

Kostimografija je bila povjerena Anni Ipatievoj, a scenografija Andreyu Zlobinu.

Baletna predstava “Labuđe jezero” doživjela je veliki broj izvedi u raznim ansamblima širom svijeta, ali i razne moderne verzije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovaj veliki spektakl koji se večeras održao u Gradskoj areni u Zenici otvorile su dvije Zeničanke i članice Baletnog studija „As“ iz Zenice koje su ujedno ne samo evropske, nego i svjetske prvakinje, te su svojim izvedbama svečano otvorili ovu noć i pozdravili mnogobrojne posjetioce u zeničkoj Areni.

Nakon svečanog otvaranja ove čarobne noći uslijedila su tri čina ove glamurozne i spektakularne predstave, koja ukupno traju nešto manje od tri sata, sa pauzama između činova ili dijelova predstave.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tokom predstave mogao se vidjeti orginalni i pravi ruski balet, te se predstava “Labuđe jerero” izvela na jedinstven način, kao i na svim svjetskim pozornicama na kojima se pomenuta predstava izvodila, a sve to prepoznala je i publika u zeničkoj Areni koji su svaku završenu scenu pozdravili dugotrajnim aplauzima.

Predstava koju je izveo Carski ruski balet pobrala je simpatije više od nekoliko hiljada gledalaca u Gradskoj areni, koji su po završetku nagrađeni dugotrajnim zasluženim aplauzom, a koji su ujedno doprinijeli da ova decembarska noć bude čarobna i da ostane u sjećanju svima nama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fotografije sa ovog velikog baletnog spektakla koji se održao u Gradskoj areni u Zenici možete pogledati u fotogaleriji Benarisa Mahmića?!

 [Galleries 459 not found]

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME