Zeničani piju odličnu, a najjeftiniju vodu u državi

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Zenica prigodnom svečanošću u Domu penzionera je proteklog petka obilježilo 22. mart – Dan firme i Svjetski dan voda.

„Možda u BiH i nije primjereno govoriti o redovnom vodosnabdjevanju jer sam duboko ubijeđen da nijedan grad u BiH ne bi trebao imati redukcija, ali ovom prilikom ističem da Zeničani već deset godina ne znaju šta su redukcije vode. Čestitajući građanima Svjetski dan voda, a uposlenicima našeg preduzeća Dan firme, ističem i da Zeničani piju najjeftiniju vodu u BiH. Mi već nekoliko godina nismo povećavali cijene naših usluga, a kvalitet nadomještamo povećanjem stepena naplativosti. Prije deset godina to je bilo nešto iznad pedeset odsto, a danas je to gotovo 96 odsto, upravo zahvaljujući činjenici da imamo najjeftiniju vodu u državu“, kaže Ekrem Kahriman, direktor VIK-a.

Kako se povećavao stepen naplate tako se smanjivala i prosječna potrošnja, vjerovatno većoj discipliniranosti potrošača, ali i ulaganjima u vodovodnu mrežu radi smanjenja gubitaka.

“Prije deset godina prosječna potrošnja je bila 7,1 kubik mjesečno po korisniku, a sada smo se približili prosjeku od četiri kubika mjesečno po potrošaču”, dodaje Kahriman.

Svečanost je bila prilika i da se rezimiraju uspjesi preduzeća u proteklih godinu dana kao i da se uruče priznanja dugogodišnjim uposlenicima. Simbolične jubilarne nagrade uručene su za četiri uposlenika, koji u VIK-u rade trideset godina: Marijana Horić, Midhat Akvić, Dušan Kovaljev i Enes Selimspahić.

Izvor: Naša riječ