Portal 072info

ZENIČANI POKRENULI IZAZOV ZA POMOĆ FILIPU: Pozovi, objavi video i nominuj prijatelje (VIDEO)

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Proteklo ljeto obilježio je izazov ‘Ice Bucket Challenge’, a koji je motivirao cijelu BiH, regiju ali i svijet da učine nešto nevsakidašnje. Naročito su bili interesantni izazovi koje su radile poznate i javne ličnosti, međutim u cijeloj priči zaboravio se njen primarni cilj o čemu su kasnije mediji nastojali skrenuti pažnju.

Ovih dana bh. javnost upoznata je sa slučajem dvadesettrogodišnjeg Zeničana, Filipa Blaževića, a koji je obolio od akutne leukemije (leucosis myeloica acuta) i zbog nemogućnosti obavljanja svih faza liječenja u bh. medicinskim ustanovama, morao je na liječenje u Njemačku. On sada čeka rezultate nalaza koji će odrediti tip hemoterapije kojima će biti podvrgnut.

Međutim, potrebno mu je dugotrajno liječenje koje iziskuje veća materijalna sredstva, a koja porodica Blažević sama ne može obezbijediti.

Tako su ponajviše Zeničani i Zeničanke, na čelu sa porodicom ali i najbližim prijateljima Filipa, ovih dana uključeni u mnogobrojne akcije koje imaju za cilj prikupljanje novčanih sredstava za njegovo liječenje. Budući da je iznos koji je neophodan isuviše prevelik, dosjetljivi Zeničani odlučili su se pokrenuti ‘Humanitarni izazov za Filipa’ u kojem putem društvenih mreža snime sebe kako pozivaju humanitarni broj putem kojeg se doniraju 2 KM za njegovo liječenje, a potom u objavi videa i njegovom opisu označe one koje nominuju da urade to isti, a što možete vidjeti u priloženom videu.

Vjerujemo kako će ova ideja koja je za svaku pohvalu doživjeti veliku popularnost i odziv baš kao što je to ljetos bilo sa ‘Ice Bucket Challenge’, kao i da će se ovim izazovom prikupiti što više novčanih sredstava.

POZOVI I POMOZI FILIPU! 090 291 026 (BH Telecom) 092 890 881 (ERONET) Cijena poziva: 2KM

Podijelite članak