Portal 072info

Zeničani po(tele)mahnitali zbog učestalog problema sa internetom

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TELEMACH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Nakon što je početkom godine sve Zeničane obradovala informacija kako je Telemach postao vlasnik kompanije TeleKabel što je trebalo predstavljati bolje i kvalitetnije pružanje usluga, Zeničani ipak za sada bilježe neugodna iskustva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Naime, u više navrata dolazilo je do prekida pružanja usluga interneta za korisnike na području Zenice što su u Telemachu opravdali slijedećim saopštenjem:

Nakon diverzija na mreži Telemacha na području Visokog i Sarajeva 19., 20. i 21. ovog mjeseca(marta), po treći put u kratko vrijeme počinjeno je slično nedjelo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana, 23.03.2013. godine, u 10 sati i 11 minuta, na nepristupačnom šumskom terenu na području Kaćuni, između Busovače i Kiseljaka, od strane NN lica izvršeno je namjerno oštećivanje podzemnih vodova tvrtke Telemach prilikom čega je došlo do prekida optičkog voda kojeg koristi kompanija Telemach za povezivanje spomenutih gradova. Osobe koje su izveli ovo nedjelo i ostavili na nekoliko sati hiljade korisnika bez usluga telefona, interneta i digitalne televizije, dobro su bile upućene u mrežu Telemacha, jer je prekid izvršen u šumskom neprostupačnom području na način da je telekomunikacijska infrastruktura otkopana i oštećena tačno na mjestu spoja dvaju optičkih kablova, te nakon prekida, ponovno zakopana kako bi bilo što teže pronaći mjesto prekida.

Kvar je brzom reakcijom tehničkih ekipa otklonjen u 15 sati i 30 minuta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Taman kada su Zeničani pomislili da će nakon ovoga biti poduzete mjere i da će njihovo korištenje usluga Telemacha biti normalizovano i bez poteškoća prije nekoliko dana ponovo je došlo do povremenih prekida radi, kako kažu, poboljšanja pružanja usluga koje je za posljedicu imalo prekid u trajanju od 01.00 do 06.00 sati. 

Poboljšanja koja su tu noć izvršena za područje Zenice definitivno su dugo i potrajala budući da se i danas Zeničani ne mogu “povezati” i koristiti usluge interneta zbog, kako navode iz Telemacha, iznenadnog prekida u distirbuciji  signala. Nadamo se da Zeničani uistinu neće po(tele)mahnitati zbog sve češćih prekida pružanja usluga te da će iz Telemacha u što kraćem vremenskom periodu otkloniti kvar i normalizovati korištenje usluga svojim korisnicima.

U saopštenju iz Telemacha zbog današnjeg prekida pružanja usluga stoji slijedeće:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da je došlo do iznenadnog prekida u distirbuciji  signala, prilikom čega su efektirane usluge digitalne televizije,  interneta i telefonije na području Zenice.

Ekipa zadužena za održavanje mreže trenutno je na terenu radi preciznog utvrđivanja lokacije prekida, kao i otklanjanja istog u najkraćem mogućem roku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Molimo vas za strpljenje i razumijevanje.

Do otklanjanja kvara svim Zeničanima savjetujemo da pokušaju iskoristiti ove proljetne dane u društvu svojih prijatelja, a da će se oni koji zbog poslovnih obaveza trebaju usluge interneta uspjeti zadovoljiti velikim brojem ugostiteljskih objekata u Zenici koji su “pokriveni” besplatnim WI-FI internetom.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME