Portal 072info

Zeničani protiv FAN ZONE na Trgu Alije Izetbegovića

Na adresu naše redakcije stigao je e-mail sa tekstom za rubriku Pištaljka, a koji prenosimo bez korekcija. Valja istaći kako je baš čitatelj tekst podijelio na društvenoj mreži i naišao na podršku zeničke javnosti.

Kako nakon dvije godine da se odjednom moŽe organizovati Fan Zona i gledanje utakmice na Trgu Alije Izetbegovića?! Jel’ to nakon dvije godine nema Kamenog spavača, jesu li to nakon dvije godine zaboravljeni poginuli Zeničani koji su poginuli za vrijeme rata? Opet će večeras uz potoke alkohola na tom istom trgu se slaviti i gledati utakmica reprezentacije BiH. Da li će postojati ikakvo osiguranje Kamenog spavača na kojem su ispisana imena poginulih Zeničana koji su svoje živote dali za ovaj grad?! Da li će se mali Bošnjo nakon tri pive moći suzdržati, a da flašu ne opuca o zakrivljeno staklo?!

Nek nam je dragi Bog na pomoći, brzo se zaboravilo sve, zaboravili smo imena tih 900 šehida koji su ispisani na tom zakrivljenom staklu, zaboravili smo da je isti taj Kameni spavač već jednom bio razbijen.

Molim Boga da večeras kiša pada, pa da sva organizacija propadne i da se nikad više i ne pokuša organizovati. Znam da ću sada pokupiti komentare u fazonu kako se slavi sloboda, kako se slavi život, kako je to nešto drugo, kako je taj Kameni spavač samo simbol mira i suživota al’ takvi smo mi, ispranih mozgova bez trunke razmišljanja.

Jesu li nam to jedan Begović i Pjanić bitniji od ljudi koji su na tom istom mjestu poginuli, tek onako zato što se nekome nije sviđalo da žive?!

Autor: K.J.

Tekstovi u rubrici ‘Pištaljka’ odražavaju stavove njihovih autora a ne nužno i stavove Portala 072info.com!

Pošalji nam svoj tekst, pohvali – kritikuj – upozori: RECI OTVORENO ŠTA MISLIŠ?!

E-mail: redakcija@072info.com, sa naznakom ‘Za rubriku Pištaljka’

Podijelite članak