Portal 072info

ZENIČANI TRAŽE OSTAVKU SMAJLOVIĆA: Sutra odluka i novi protesti

IMG_5612

Nakon što su danas održani protesti ispred zgrade Vlade ZDK’ protestanti su se uputili prema zgradi Općine Zenica. Kao śto je to bio slučaj i na pregovorima sa predsjednikom Skupštine ZDK, predstavnici koje su izabrali građani uputili su se na razgovor i pregovore sa načelnikom Općine Zenica, Husejinom Smajlovićem, tražeći u ime Zeničana i Zeničanki njegovu ostavku. U razgovoru sa predstavnicima, kojem načelnik nije dozvolio prisustvo medija, Smajlović je prema riječima predstavnika protestanata kazao:

“Moja ostavka nije nikakav problem, ali ja ne mogu sam dati ostavku već će Skupština sutra u 10.00 sati o tome razmatrati.”

Načelnik je još podsjetio kako je njega izabralo više od 30 000 glasača, a zbog čega su protestanti jasno poručili da sutra žele vidjeti sve one koji su za njegovu smjenu. Bez velikog broja građana koji se slažu i podržavaju njegovu smjenu, izboriti se za njegovu ostavku bit će teže.

Novi protesti zakazani su sutra u 10.00 sati ispred Općine Zenica, gdje će se čekati odluke Skupštine i rješavanje pitanja ostavke aktuelnog načelnika Smajlovića.

Uskoro fotogalerija.

Podijelite članak