Portal 072info

Zeničani traže uvođenje komunalnih taksi na bazne stanice BH Telecoma!

 

Nakon što je Gradsko vijeće Zenice usvojilo Odluku o dodatnom oporezivanju kladionica, što bi značilo da priređivača igara na sreću po jednom uplatnom mjestu godišnje plaćaju i do 50.000 KM, uslijedio je opći haos.

Stotine radnih mjesta dovedeno je u pitanje. Priređivač igara na sreću najavili su zatvaranje svojih poslovnica, a već prvi na potezu je Lutrija BiH, koja je nakon 65-godišnjeg poslovanja zatvorila svoje poslovnice.

Na narednoj sjednici Gradskog vijeća naći će se i usvajanje Odluke o uvođenju komunalnih taksi na bazne stanice BH Telecoma, zbog previsokih cijena njihovih usluga.

Podsjetimo, ova odluka također se trebala naći na glasanju 29. decembra, međutim, nekim čudom skinuta je s dnevnog reda.

Bit će zanimljivo pratiti da li će se uisitnu naći na narednoj sjednici, budući da dobar dio javnosti smatra da je BH Telecom u ovoj situaciji na određen način privilegovan.

Budući da se javnost itekako uključila u komentiranje novonastale situacije kada se radi o dodatnom oporezivanju kladionica, odlučili smo naše čitatelje pitati da li podržavaju uvođenje komunalnih taksi i na bazne stanice BH Telecoma?

Rezultatima realizirane ankete jasno je da su građani itekako saglasni da se usvoji i Odluka o uvođenju komunalnih taksi na bazne stanice BH Telecoma.

“Da, obavezno. Jest naš operater, ali najskuplji pogotovo oko izbora tarifa, ubi Bože.”, “Da, obavezno i to svaku antenu da plate (razumnu cijenu), ali svaku antenu.”, samo su nekih od brojnih komentara naših čitatelja.

Shodno svemu navedenom, predstoji sačekati narednu sjednicu Gradskog vijeća Zenice gdje će biti interesantno pratiti hoće li ova odluka u vezi sa BH Telecomom opet nekim čudom biti prolongirana ili će biti jednaki s priređivačima igara na sreću za koje se Odluka donijela u rekordno kratkom vremenu.

Podijelite članak

Počitajte još

Jedna osoba poginula nakon prevrtanja automobila kod Zenice

072info

Pacijent pozitivan na koronavirus danima ležao u zeničkoj bolnici

072info

Pozitivna priča “male” Zenice

Redakcija