Zeničani uz prijetnju nožem od maloljetnika krali mobitel i novac, policija ih uhapsila u kafiću

Policija Zenica
Podijelite vijest

Prava drama odvijala se jučer u Zenicu, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, kada je izvršeno krivično djelo “Razbojništvo” od strane dva nepoznata lica, koja su, uz prijetnju hladnim oružjem-nožem, prema malodobnom licu S.A. iz Zenice, ukrali mobilni telefon. 

-Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca – kažu iz policije. 

ČITAJ JOŠ:  U Kaknju lišena slobode tri lica zbog upotrebe vatrenog oružja i nanošenja tjelesnih povreda 

Istog dana u 20,15 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, ponovo je izvršeno krivično djelo “Razbojništvo” od strane dva nepoznata lica, koja su, uz prijetnju hladnim oružjem-nožem, prema malodobnim licima S.S. i R.B., oba iz Zenice, ukrali određeni iznos novca. 

-Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca – ističu iz policije. 

Oko 22 sata u ugostiteljskom objektu, u ulici Bulevar Kulina Bana, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili gore navedena krivična djela, lišeni su slobode Z.A. (2000.), malodobni H.I. (2007.), oba iz Zenice i V.A. (2003.) iz Kaknja, koji je od sebe odbacio nož. 

ČITAJ JOŠ:  Zeničanin pretučen i opljačkan

-Nad licima je zavedena kriminalistička obrada te su zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I – zaključuju iz policije. 


Podijelite vijest