AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Nakon što je na inicijativu ugostiteljskih objekata u Zenici načelnik Općine, Husejin Smajlović, 12. juna donio Zaključak kojim se odobrava produženje radnog vremena ugostiteljskim objektima kako za vrijeme održavanja Svjetskog fudbalskog prvenstva ali i radi predstojećih vjerskih manifestacija, večeras je zenička javnost zbunjeno gledala u mnogobrojne ugostiteljske objekte koji nisu radili.

Naime, kako je to tradicija prethodnih godina za vrijeme ramazana odmah po završetku teravih namaza mnogobrojni Zeničani i Zeničanke odlučuju se za ugodno druženje i ispijanje kafe u Staroj čaršiji, gdje uz razgovor sa prijateljima iščekuju početak posta. Prethodnih godina, kada nije bio donesen Zaključak o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata, vlasnici ugostiteljskih objekata ali i zenička javnost izražavali su negodovanje što nisu u mogućnosti po završetku teravije svratiti u Staru čaršiju i pripremiti se za početak posta. 

Sada kada postoje svi zakonski uslovi za navedeno, pojedini ugostitelji u Staroj čaršiji su iz samo njima poznatih razloga večeras odlučili “vratiti” svoje goste i radno vrijeme završiti u 23.00 sata.