Portal 072info

Zeničani žele popularizovati Ultimate frizbi (FOTO)

Foto: Sanjin Ganic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da je Zenica grad sporta potvrda je još jedna inicijativa nekolicine Zeničana, a koji žele u svom gradu popularizovati rijedak sport koji nažalost gotovo nikako nije zastupljen na našim prostorima. Naime, kako poručuju na oficijelnoj Facebook stranici, oni će ipak istrajati u svom pokušaju da se ovim sportom počne baviti što više zeničke populacije.

– Cilj igre je uhvatiti disk u protivničkoj gol zoni. S diskom nije dozvoljeno trčati, te je potrebno proslijediti disk suigraču unutar deset sekundi. Dozvoljeno je kretanje diska u bilo kojem smjeru. U slučaju netačnog dodavanja odnosno kada disk padne na pod, izađe izvan granica terena ili ga presretne igrač suprotne momčadi obrana preuzima disk i postaje napad. Igra se 7 protiv 7 na otvorenom (trava ili pijesak), odnosno 5 protiv 5 kada se igra u dvorani. Utakmice se igraju ili na određeno vrijeme ili do određenog broja pogodaka – stoji u objašnjenju na oficijelnoj stranici koju su kreirali inicijatori.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mladi Zeničani svoje treninge održavaju na Kamberovića polju u Zenici, a iz sedmice u sedmice povećava se broj onih koji žele uživati u ovom neobičnom sportu a koji brzo ulazi “pod kožu”.

Kako to izgleda na njihovim treninzima, pogledajte u nastavku fotogalerije Sanjina Ganića kojem se zahvaljujemo na ustupanju fotografija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

[Galleries 558 not found]

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME