Zeničanin Adnan Ćatić priznao krivicu za terorizam i učešće na stranim ratištima: Osuđen na tri godine zatvora

Zeničanin Adnan Ćatić priznao krivicu za terorizam i učešće na stranim ratištima: Osuđen na tri godine zatvora

Optuženi Ćatić Adnan, rođen 1988. godine u Zenici, u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivnju i sa tužiocem iz Odsjeka za terorizam, potpisao sporazum o priznanju krivice.

Optuženi je pravosuđu BiH izručen sa područja Turske, krajem prošle godine, nakon čega je protiv njega podignuta i potvrđena optužnica Tužilaštva BiH. Uvidom u optužnicu i dokaze kojeg su protiv njega prikupili tužilaštvo i partnerske agencije za provođenje zakona, optuženi se odlučio na sporazumno priznanje krivice.

Nakon potpisivanja sporazuma, u sudnici Suda BiH, izneseni su stavovi tužilaštva i odbrane povodom sporazuma, kojim je za optuženog predložena kazna zatvora u trajanju od 3 godine.

Kazna koja je predložena, u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog, kao i sa procjenom procesa deradikalizacije, koji se provodi prema osobama koje su bile povezane sa terorizmom ili boravkom na stranim ratištima. 

Nakon razmatranja sporazuma, Sud BiH je prihvatio sporazumno priznanje i optuženog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 3 godine. Na ovaj način, predmet je pravomoćno okončan, bez provođenja sudskog postupka. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica