Zeničanin Ajdin Žigonja danas ide na operaciju: Neće me biti strah, a radujem se i poklonu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sedmogodišnji Zeničanin Ajdin Žigonja danas će biti operisan na klinici Acibadem u Istanbulu, a u dirljivoj poruci bh. javnosti koja mu je pomogla da prikupi novac se zahvalio i poslao veliki poljubac.

Porodica Žigonja u Istanbulu boravi već mjesec dana. Operacija sedmogodišnjeg Ajdina trebalo je da bude obavljena ranije, ali zbog nalaza koji nisu bili u potpunosti dobri, prolongirana je za danas. Ajdinov otac Elvis redovno je informisao bh. javnost o zdravstvenom stanju i pretragama kroz koje je Ajdin prošao, a u posljednjoj poruci svima su se zahvalili na pomoći rekavši da su došli do onoga za što su se svi borili.

ČITAJ JOŠ:  Nermin Šehović posjetio Davora Dragičevića: Ovdje sam kao građanin, u trenerci, da kažem na kojoj sam strani

“Za ovo smo se svi borili. Sada je najbitnije da se sve dobro završi”, kazao je Elvis.

Ajdin je poručio da ga neće biti strah te da se mora potruditi, a da će mu otac zauzvrat kupiti lokomotive iz crtanog filma Tomica i prijatelji.

Ajdin je rođen s rascjepom kičmenog stuba, a operacije koje su urađene u Bosni i Hercegovini nisu mnogo pomogle u njegovom oporavku. Tada je Ajdinov otac Elvis iz bolnice u Istanbulu tražio predračun koji je iznosio 45.000 eura bez putnih i smještajnih troškova.

ČITAJ JOŠ:  Građani BiH suočeni s valom novih poskupljenja: Pelet 1.000, ugalj 200, drva 180 maraka

Porodica Žigonja zamolila je sve građane BiH da im pomognu te da pred spavanje upute molitve da operacija prođe što bolje.

Klix

GODISNJICA
MARKETING