TUĐINA

ZENIČANIN DOČEKAO BAJRAM U TUĐINI: Nema onog mirisa, ne može se to novcem nadomjestiti …

ZENIČANIN DOČEKAO BAJRAM U TUĐINI: Nema onog mirisa, ne može se to novcem nadomjestiti …

Mnogi Bosanci i Hercegovci zbog boljih životnih i radnih uslova morali su napusiti svoju domovinu i krenuti u potragu za boljim životom, piše 072info.

Ali, kada dođu praznici mnogima je srce prazno i željno prijatelja, porodice, društva, ali i posebne čari koje nudi samo Bosna i Hercegovina.

Objavu Zeničanina koji je treći Bajram dočekao u tuđini prenosimo u cijelosti:

“Moj treći Bajram od ukupno četiri Bajrama kojeg dočekujem u tuđini i koji ce biti običan radni dan kao i bilo koji drugi dan u godini.

Samo sam jedan doceka u svom domu.

Svi mi imamo neke smještaje, ali ih ne osjećamo kao svoj dom, posebno za praznike.

Biće sutra emotivno tesko i da mi nema mojih zemljaka u neposrednoj blizini, to bi bila prava katastrofa.

Nema onog mirisa, nema ushićenja, nema one radosti, nema one toplote, nema onih naših običaja…

Svi mi kao nešto kupimo, napravimo jesti, lijepo se obučem, ali fali dom i domovina i ona bliskost sa svojim najmilijima.

Ne moze se to novcem nadomjestiti i zamjeniti i nema tog ko ti to može namiriti umjesto onog momenta za najveci praznik sa svojim najmilijima.

Nema to cijenu.

Ali kad pogledam s druge strane otisao sam zbog nepravde, zbog oronulih i okorjelih političara ogrizlih u kriminal, a koji su htjeli da mi kroje život i sudbinu, zbog lošeg zdravstva u kojem su bitne kese i koverte,zbog onoga što su htjeli da mi urade i da ja moram za rad posla da glasam za nekog ko je k’o biva tu da procjenjuje moju vrijednost, postenje i pozrtvovanost, ako nisam podoban i ne glasam za njega, zbog egzistencije svog djeteta kojem nisam mogao omogućiti pa gotovo ništa i nisam htio da me proklinje.

Tu se moje emocije zaustave i ona tjeskoba koja me obuzme kad pomislim da nisam sa svojim najmilijima.

Ali nikad neću mrziti svoju domovinu jer oronuli političari su kao sanitarna sječa drveća koje se osušilo i nema nikakvu svrhu.

Uživajte u Bajramu i praznicima sa svojim najmilijima, to ne može nista nadomjestiti i namiriti jer to su najljepše uspomene, a uspomene se ne kupuju novcem, uspomene ostaju da ih se prisjećamo i pamtimo cijeli zivot.

Zivi, zdravi bili i svako dobro svakome.

Muamer Kajić

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica