Portal 072info

Zeničanin i bivši igrač Čelika svoju karijeru nastavlja u Španiji

Nogometaši mađarskog Újpesta prošle sezone osvojili su Kup Mađarske, te su izborili nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu. U trećem pretkolu Újpest je igrao dvije utakmice protiv favorizovane Sevilje, te je nakon dvije utakmice okončao svoj nastup u Evropi. Jedan igrač tima iz Mađarske protiv bivšeg osvajača Evropske lige skrenuo je pažnju svojom igrom.

Riječ je o 23-godišnjem lijevom beku Dženanu Burekoviću, koji je u utakmicama protiv Sevilje bio jedan od najboljih nogometaša svoje ekipe. Bivši igrač Čelika i Vojvodine, prije pola godine stigao je u Mađarsku, a svojim odnosom, velikom borbenošću, te sjajnim prodorima po lijevoj strani za kratko vrijeme skrenuo je pažnju mnogih ekipa u Evropi.

Kako piše Radio Cadiz,http://cadenaser.com/emisora/2018/08/27/radio_cadiz/1535366215_013428.html, španski tim zainteresovan je da u naredna tri dana, koliko još traje prelazni rok u svoje redove dovede ovog Zeničanina. Sportski direktor Cadiza posmatrao je Burekovića na utakmicama protiv Sevilje, te je bio zadovoljan onim što je vidio na terenu.

Menadžer od ovog defanzivca je Mateja Kežman, koji u redovima Cadiza ima još jednog igrača, riječ je o reprezentativcu Crne Gore, Ivanu Kecojević.

Sve je sada do Újpesta i Cadiza, koji se moraju dogovoriti oko obeštećenja, budući da Bureković ima ugovor još 3.5 godine s ekipom iz Mađarske.

Bivši mladi reprezentativac BiH, tako je za samo pola godine sjajnim nastupima u prvenstvu Mađarske, te pretkolu Evropske lige skrenuo pažnju na sebe, tako da nije isključeno ako ga već u narednim sedmicama budemo gledali u utakmicama španske Segunde.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box