ZENIČANIN KENAN DERVIŠEVIĆ: Radio sam za 100 eura, a sada uzmem 3.000 eura bakšiša

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kenan Dervišević je u „Zvezdama Granda“ osvojio četvrto mjesto, a nakon takmičenja je nastavio raditi punom parom. Pjevač je nedavno izdao dvije pjesme „Jedinac“ i „Crni dijamant“. Pjesme je radio Mili, a pjevač je zadovoljan prvim reakcijama publike.

Kako se sada osjećaš i šta publika može da očekuje?

-Nakon dugo vremena i raznoraznih borbi u takmičenju, izdao sam dvije pjesme i super je osjećaj. „Jedinac“ je napravljena po stilu koji sam pjevao u takmičenju, ima i folka i sevdalinke, a pjesma „Crni dijamant“ je moderna i malo je brža.

Mili je zaslužan za ove dvije pjesme, kako je bilo raditi sa njim?

-Posebnu zahvalnost mu dugujem, prijalo mu je to pjevanje. Ja sam jedini finalista koji je dobio dvije pjesme, Saša Lazić i Marko Gluhaković su takođe zaduženi za ove dvije numere. Mili je sjajan čovjek i muzičar i bilo je veliko zadovoljstvo raditi sa njim.

Gdje sebe vidiš na muzičkoj sceni?

-Vidim se kao narodnjak u modernom aranžmanu i modernom ritmu. Pjesma „Sikter“ Zorane Mićanović ili pjesme Darka Lazića, to moje srce i moja duša voli.

Da li si spreman da eksperimentišeš sa muzikom?

-Držaću se narodnjaka, od malih nogu slušam to.

Talenat si naslijedio od majke, da li se ona trenutno bavi muzikom?

-Moja majka je ostala sa mnom i sa bratom, otac je radio svoj posao. Ali ona je uvijek vjerovala u mene. Bio je period u životu kada nisam vjerovao da ću početi karijeru, ali eto ispostavilo se da roditelj osjeća. Rođen sam u selu i nije me sramota to da kažem, 2008. godine me je otac odveo da slušam pokojnog Šabana Šaulića na njegovom jednom nastupu u mom kraju i on mi je uzor od tada. Nažalost, nikada poslije toga nisam imao prilike da ga čujem, ali eto u takmičenju ‘Zvezde Granda’ sam pjevao njegove pjesme više puta.

Pjevao si jedan od najtežih programa, koliko ti je Bosanac pomogao?

-Mnogo, on me je naučio da razmišljam o tekstu koji pjevam. Pripreme su bile naporne, Bosanac je veliki profesionalac, nije bio strog, ja sam dolazio danas, pa sutra idem za Zenicu, pa sutradan opet ponovo dođem, pa imam glavobolju, tremu, povraćam. Vježbali smo nekada po dva sata, nekada po šest. Jedan od najboljih savjeta je da imam kontakt sa publikom, osmijeh mora takmičara da izvuče, ja sam bio malo drven. Najviše sam se plašio Bosanca i njegovih komentara, moram biti iskren.

Kakav je bio osjećaj kada si izašao na binu u prvoj emisiji?

-Ja sam pratio dosta sezona, pogotovo od kada je pobijedio Amar Gile Jašarspahić. Lupalo mi je srce, falilo mi je vazduha, ali sve to prođe.

Šta su ti donijele „Zvezde Granda“?

-Donijele su mi iskustvo sa javnim životom ispred kamera, više sam postao poznat, prija mi popularnost. Ljudi mi prilaze i jako mi je drago zbog toga, svi pjevači žive za ljude i publiku.

Da li je tačno da si smršao zbog takmičenja i brige za nastupe?

-Jesam. U glavi ti je sve i razmišljaš o tri minuta kroz koja ćeš se predstaviti gledaocima, ali hvala Bogu, sve je bilo dobro.

Da li si se plašio nekoga kada jer riječ o duelima koje ste imali?

-Mustafa Mehić je kvalitet, nisam se plašio ali eto, na kraju je bio rezultat šest – šest. Nenad Osmanović je takođe jak pjevač, ali kada se dođe do top dvadeset, onda nije toliko bitno. Sa svima sam se družio, većina je bila iz Bosne i znao sam ih prije takmičenja. Nije bilo situacije da nekoga ne podnosim.

Estrada je jako surova, da li si spreman na taj put?

-Ja o tome ništa ne znam, tek krećem tim putem, ali mislim da za svakoga ima mjesta na ovom muzičkom nebu.

Da li ti je skočila cijena nakon takmičenja?

-Jeste, ali nije to nešto pretjerano, ja sam kao početnik radio za 100, 150 eura za veče, sada je to malo drugačije. Moje kolege i ja volimo privatna veselja, za jedno veče najviše što sam uzeo bakšiša je 3.000 eura. Ja sam zadovoljan, neko ima sto hiljada eura i nije zadovoljan. Meni je ipak dostojanstvo bitnije od para.

Da li si do sada imao neke neprijatne situacije na nastupima?

-Nisam. Bude za neku pjesmu kada se pobune kada će njihov red. Ja još uvijek biram gdje ću da pjevam, nekako se to procjeni, ali često se tu nađu pijani gosti. Muzika je za veselja, ali dobro.

Da li te djevojke sada spopadaju, šalju slike na društvenim mrežama?

-Ja ne volim da eksponiram svoju djevojku, radim dosta, pa odemo negdje da se odmorimo. U opisu mog posla je da mi prilaze i da se slikaju i tako dalje. Ona za sada to razumije, uveče radim, putujem, treba jako puno tolerancije i razumijevanja za život sa muzičarem. Redovno vodimo dijalog o svemu što se dešava, današnje vrijeme je jako nezgodno i svako će pokušati da te ugrozi, a ono što je tada bitno je to da se između dvije osobe napravi dogovor.

Express

GODISNJICA
MARKETING