Zeničanin Mario Šantić u finalu svjetskog HIPPO takmičenja

csm Mario IMG 7434 bde89c8125
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za Maria Šantića (16), koji je ostvario plasman u finale na međunarodnom HIPPO takmičenju iz engleskog jezika koje se održava u Riminiju, Italiji.

Šantić je uspio u konkurenciji od čak 48.125 učesnika iz 42 države plasirati se u veliko finale 200 najboljih. Mladi Zeničanin jedan je od troje predstavnika Bosne i Hercegovine na tradicionalnom takmičenju u Italiji.

“Podržavam sve u ovome gradu, pa tako i mladost i obrazovanje. Uvijek sam tu da podržim naše mlade i njihove uspjehe. Sretan sam što će ovaj perspektivni mladić predstavljati našu Zenicu i svoju domovinu BiH na ovom takmičenju”, rekao je gradonačelnik Kasumović, koji je i novčano nagradio ovog talentiranog učenika Gimnazije Katolički školski centar “Sv. Pavao”.

Mario Šantić priznao je gradonačelniku da mu je čast razgovarati s čovjekom koji su bori za bolju Zenicu, te mu se zahvalio na vremenu koje je izdvojio da razgovaraju o ovom značajnom događaju za njega.

“Hvala Vam što ste, uprkos brojnim obavezama, izdvojili vrijeme za ovaj prijem. Neizmjerno hvala i na novčanoj nagradi i dat ću sve od sebe da opravdam Vaše povjerenje i dostojno prezentiram svoj grad, državu i školu. Hvala Vam što podržavate mlade koji se trude, rade i postižu rezultate“, rekao je Šantić.

Na kraju ugodnog razgovora, gradonačelnik Kasumović zaželio je sreću Šantiću na prestižnom takmičenju u Italiju, te da se u rodnu Zenicu vrati sa što boljim plasmanom.

Mario Šantić je bio učenik generacije, te je tokom svog osnovnoškolskog obrazovanja ostvario odličan uspjeh i primjereno vladanje. Bio je aktivan član Vijeća učenika, a osim velike ljubavi prema engleskom jeziku, Mario najviše vremena provodi vježbajući omiljene nauke matematiku i fiziku, te trenirajući sjedeću odbojku u klubu „Zenica ’92“ kojeg s uspjehom vodi njegov otac Željko Šantić.