Zeničanin na putu ka ostvarenju svog sna

Zeničanin na putu ka ostvarenju svog sna

607_20130612113145_nikola_kolar

Prije, otprilike, dva mjeseca, na Youtube-u je pokrenuto internacionalno takmičenje gitarista „The French Guitar Contest 2013“ na koje se, pored hiljadu izvrsnih gitarista iz svih dijelova svijeta, prijavio i mladi Zeničanin, Nikola Kolar.

Nikola je završio osnovnu i srednju muzičku školu, a sada je student 1. godine Filozofskog fakulteta u Zenici na kulturološkom odsjeku. Njegov prvi bendovski angažman bio je sa nepunih 14 godina, a trenutno svira u bendu Nina & LowerDose. Ovaj bend postoji već tri godine, a sačinjen je od pet izvrsnih muzičara, među kojima su i Nikolini roditelji.

Prije početka takmičenja, svi takmičari su trebali, na unaprijed pripremljenu matricu, odsvirati i snimiti svoju varijantu sola, te pokazati svoje znanje.

Prije 15-ak dana, žiri u sastavu pet poznatih francuskih muzičara: Norbert Nono Krief, čuveni Stéphan Forté, Ludovic Egraz, Michel Lâg i Kenny Serane, koji je i pokrenuo ovo takmičenje, odradili su jako težak posao i izabrali 50 najboljih, a među njima je i Nikola.

U finalnom krugu takmičaru su trebali da se predstave sa svojom autorskom kompozicijom, pa je Nikola snimio kompoziciju pod nazivom "My Way To Say I LOVE YOU", a u narednih nekoliko dana se očekuju rezultati.

Budući da se radi o internet takmičenju, podrška ljubitelja muzike, a i svih ostalih je od velikog značaja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica