Zeničanin osuđen na tri godine, zbog zlostavljanja roditelja, brata i snahe

Zeničanin osuđen na tri godine, zbog zlostavljanja roditelja, brata i snahe

Zenički Općinski sud je izrekao nepravomoćnu presudu 32-godišnjem B. V. kojeg je osudio na tri godine zatvora zbog nasilja u porodici. Istovremeno mu je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koja će se izvršiti uz kaznu zatvora i trajat će najduže do isteka izdržavanja kazne zatvora.

Zeničanin je, kako stoji u presudi, osuđen jer je u četiri navrata psihički zlostavljao roditelje, snahu i brata s kojima živi u zajedničkom domaćinstvu. On se, prema optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, teretio da je 6. decembra prošle godine u porodičnoj kući zlostavljao majku i snahu, govoreći im da su kurve, te brata, kojem je govorio da mu je supruga kurva i da sin nije njegov.

Presuda je izrečena u Općinskom sudu

Time je ugrozio mir i psihičko zdravlje članova svoje porodice s kojima živi u zajedničkom kućanstvu. Četiri dana poslije, u večernjim satima, majci je govorio da ona štiti k…. snahu. Kada mu je majka rekla da izađe iz kuće, krenuo je prema njoj u namjeri da je udari, u čemu ga je spriječio otac.

Na ukućane je, stoji u optužnici Tužilaštva ZDK-a, vikao i galamio govoreći im: “Kolji Turke, kolji balije, nema gore pogani od Bošnjaka”

– Potom je u januaru ove godine majci B. H. psovao balijsku majku, govorio joj da je dijete cuka i nekog Izraila, što je navodno pročitao u Kur’anu, pri čemu ju je uhvatio rukom za rame i jako stisnuo. Zatim je njoj i ocu uputio riječi: “Noktaricom ću vam rezati komadić po komadić mesa i zgazit ću vas ko mrave”. Na ukućane je ponovo vikao i galamio u martu ove godine oko 17 sati. Govorio je: “Kolji Turke, kolji balije, nema gore pogani od Bošnjaka”, stoji u optužnici.

Majka mu je tada rekla da se obrati psihijatru, a on joj je psovao “majku balijsku”.

Oslobođenje

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica