1636750818 dres 750x750 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 13, 2021 @ 0:10
KATEGORIJA: BiH / Sport
FIXGEHALT

Ermin Bureković iz Zenice “pobijedio” je na humanitarnoj aukciji za potpisani dres kapitena nogometne selekcije BiH, koju su zajednički organizovali Edin Džeko i udruženje “Pomozi.ba”.

NER FIT

Bureković, koji je još od prije poznat po svojim humanim djelima, dao je najvišu ponudu, koja je na kraju iznosila 10.000 KM i dres Edina Džeke ide u njegove ruke, objavilo je udruženje “Pomozi.ba”.

Sav prihod od aukcije ići će u humanitarne svrhe, tačnije u “Fond Sportisti za život”, kojeg su protekle godine osnovali Edin Džeko i nekadašnji kapiten košarkaške selekcije BiH i predsjednik KSBiH, Mirza Teletović.

Iz tog fonda, za potrebe liječenja oboljelih bh građana, već je podijeljeno više od 90.000 KM.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Odlučio sam se učestvovati u ovoj humanitarnoj aukciji, kako bih uradio još jedno dobro djelo. Imam veliku želju da pomažem bolesnima i siromašnima u Bosni i Hercegovini, a u potpunosti vjerujem Udruženju Pomozi.ba, koja to radi na najtransparentniji mogući način. Uz to, nagrada je i dres Edina Džeke, koji će zauzeti posebno mjesto u mojoj firmi, jer je i on jedan veliki čovjek, koji često pomaže našem narodu”, riječi su Ermina Burekovića, koje je objavilo udruženje “Pomozi.ba” na svom Facebook nalogu.

Kapiten bh. nogometne reprezentacije ispod ove objave je imao i poseban komentar za Burekovića.

“Zaslužio si dres. Čestitam od srca”, napisao je Edin Džeko.

LIDER