97FF267F AA07 4ACE AF93 4E71AEC7F274
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 15, 2021 @ 10:10
KATEGORIJA: Crna Hronika / Izdvojeno
FIXGEHALT

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Elvedina Čurića iz Zenice, ranije osuđivanog, zbog krivičnog djela ucjena, počinjeno u stjecaju s krivičnim djelom ugrožavanje. Optužnicu je u cijelosti potvrdio Općinski sud Zenica.

NER FIT

Intimni sadržaj

Čuriću se stavlja na teret da je od šestog i sedmog mjeseca 2020. do 9. septembra ove godine, nakon prekida ljubavne veze sa S. B., zaprijetio da će objaviti fotografije i snimke intimnog sadržaja na društvenim mrežama i poslati ih učenicima i direktoru osnovne škole u Zenici, gdje je ona radila kao nastavnica.

– Uradio je to da naškodi njenom ugledu i na taj način je prisilio da nastavi ljubavnu vezu s njim, kojom prilikom je od nje uzeo 1.500 KM, s ciljem da ne objavi slike i snimke – navodi se u optužnici.

  • Faksimil optužnice Tužilaštva ZDK Faksimil optužnice Tužilaštva

Nakon toga je 27. juna ove godine oko 9.30 sati ispred Baucentra „Almy“ u Zenici, u mjestu Pečuj, dok se oštećena S. B. nalazila u svom vozilu, dovezao do nje Alfa Romeom i tom prilikom joj iz vozila uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo. Nakon što je rekla da će ga prijaviti policiji uzeo je bejzbol-palicu i zaprijetio joj riječima: “Vidiš ovo, prebit ću te, ubit ću te, prebit ću ti noge, nisi ti u situaciji da mi govoriš!“ Kazao joj je da je on „Bog i da mora imati seksualnu vezu s njim“.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Pokazivao paliju

Poslije toga je 3. jula ove godine u Zenici kod Gradske kafane parkirao svoje vozilo do vozila S. B. i ponovo joj prijetio: “K…o, ubit ću te, uništit ću ti život, ostat ćeš bez posla i svi će vidjeti tvoje slike!“ Još jednom ju je svojim vozilom presreo u julu ove godine te, pokazujući joj drvenu paliju, kazao: “Ubit ću te, noge ću ti polomiti!“

kod žene su sve navedene prijetnje izazvale osjećaj straha i nesigurnosti za vlastiti život.

LIDER