Zeničanin prodao otpadni materijal sa gradilišta firme za 1.186 KM i sve potrošio

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 30.09.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv A.A., zbog počinjenog krivičnog djela Utaja iz člana 290. stav 1. KZ FBiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 04.10.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Zenica.

DETALJI OPTUŽNICE U NASTAVKU

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku F BiH, podižem O P T U Ž N I C U Protiv: A.A., rođen u Zenici nastanjen u Begov Hanu, općina Žepče, osuđivan što je:

ČITAJ JOŠ:  Stravične scene na M-17 kod Zenice: U sudaru dva vozila jedno povrijeđeno (FOTO/VIDEO)

u vremenskom periodu od 17.05. do 19.05.2021. godine u Zenici, kao uposlenik magacioner firme „A.“ Sarajevo, koja je angažovana na izgradnji auto-puta A1 dionica Vranduk-Ponirak, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi,

novac u iznosu od 1.186,80 KM koji je dobio od prodaje otpadnog materijala sa gradilišta firme, uzeo i prisvojio i potrošio za vlastite potrebe, na taj način oštetivši firmu „A.“ Sarajevo za navedeni iznos,

Dakle, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zadržao tuđu pokretninu koja mu je povjerena, čime je počinio krivično djelo utaje iz člana 290. stav 1. KZ F BiH.

ČITAJ JOŠ:  Čampara za 072info: Čudno da Tužilaštvo nije stiglo ispitati svjedoke, a godinama se radi na predmetu
GODISNJICA
MARKETING