Zeničanin i Sarajlija prošli dalje u takmičenju X Factora (VIDEO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

bigga

U posljednjih nekoliko dana, kako u Zenici, tako i šire, digla se prašina oko „Bigge“, momka iz Zenice, čije je pravo ime Jasmin Alić, koji se oslovio kao najbrži reper na Balkanu, što je u poznatom takmičenju X Factor to i predstavio, zajedno sa svojim kolegom Vedadom Mešanovićem iz Sarajeva.

Ova dvojica momaka su se žiriju predstavili sa jednim zanimljivim perfomansom koji je publiku digao na noge, a žiriju predstavio i tu kulturu s kojom se rijetko ko prijavi na ovom takmičenju.

vedad

Na kraju su momci od tri člana žiriji dobili zeleno svjetlo za prolazak u dalje takmičenjen dok je jedino ‘NE’, izgovoreno od strane Željka Joksimovića, na što su momci ipak ponosni izašli sa pozornice.

„Jedno ‘NE’ od Željka Joksimovića nas nije obeshrabrilo, jer poštujemo njega kao umjetnika, a sigurno je imao svoje razloge ili nešto zbog čega mu se nije dopao naš nastup“, istakao je Zeničanin Bigga, te pored svega zadovoljan onim što su njegov kolega i on predstavili.

Dok smo razgovarali sa uvijek raspoloženim za priču, naručito s novinarima, Jasminom, pitali smo ga odmah kako se osjećao pri odlasku sa scene, te o čemu je razmišljao, na što je on odgovorio: „Mi smo prezadovoljni nastupom, jer smo prije svega, pokazali sebe u najboljem svjetlu, a i izuzetno smo sretni jer ipak biti jedan od rijetkih hip-hop izvođača u pop takmičenju i ući u Top 120 od preko 10 000 prijavljenih kandidata nije mala stvar“.

jasko

Zasigurno nije mala stvar predstaviti našu zemlju u ovom velikom takmičenju, ali taj uspjeh i kvalitet treba čuvati do kraja.
„Što se tiče daljeg toka takmičenja, najteži dio tek dolazi, a mi obećavamo da ćemo našim maksimumom pokušati show napraviti što zanimljivijim i kvalitetnijim“, dodaje za naš Portal Zeničanin Jasmin Alić Bigga.

Portal 072info, Jasminu i Vedadu želi mnogo uspjeha u nastavku takmičenja X Factor i mnogo dobrih rezultata.