Portal 072info

Zeničanin skočio u rijeku i nestao: Obustavljena potraga za tijelom utopljenika

Policijski službenici MUP-a ZDK i ronilački timovi Specijalne jedinice i danas su tragali za muškarcem koji se, kako tvrde svjedoci događaja, utopio jučer u rijeci Bosni, u zeničkom naselju Blatuša.

Brojni timovi

Brojni policijski i timovi Specijalne jedinice s čamcima danas su pretraživali obale i korito rijeke Bosne na lokalitetu Blatuše i nizvodno.

Prema informacijama koje smo dobili iz operativnog centra MUP-a  ZDK, potraga za tijelom Zeničanina je obustavljena za danas.

– Timovi MUP-a ZDK danas su intenzivirano tragali za tijelom Zeničanina za kojeg se pretpostavlja da se utopio. Paralelno se poduzimaju operativne aktivnosti s ciljem utvrđivanja tačnosti navoda o njegovom utapanju – kazali su iz MUP-a ZDK za Avaz.ba.

Ističu da će potraga za tijelom biti nastavljena i sutra, kada će se također pretraživati lokalitet Blatuše i nizvodno od mjesta utapanja.

Koban skok

 

Podsjetimo, mještani Blatuše, koji su jučer alarmirali policiju, tvrde da se muškarac želio okupati u rijeci a da je koban bio skok u rijeku.

– Stao je na betonske police uz korito rijeke, skočio sa njih, a potom ga je povukla voda – tvrde očevici nemilog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Mirsadu Alispahiću, zvanom Lula, koji je u trenutku skakanja u vodu, navodno, bio u alkoholiziranom stanju.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box