Zeničanin snima dokumentarni film o rahmetli Husejinu Smajloviću

BC8A938E 3F6E 4B24 BF02 42AE2C398D3E
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Početkom nove 2022. godine, počinje snimanje dokumentarnog filma „Husejin“, čiji scenario potpisuje zenički novinar Maid Dizdarević, koji živi i radi u Sarajevu.

Dokumentarni film „Husejin“, film je o Husejinu Smajloviću, bivšem zeničkom načelniku i gradonačelniku. Film će prikazati život i djelo ovog Zeničanina, Bosanca i Hercegovca, čovjeka koji je zahvaljujući predanom radu, ostavio neizbrisiv trag u gradu u kojem je rođen.

Dokumentarni film „Husejin“ obuhvatit će četiri etape, odnosno četiri faze Husejinovog života. To su faze djetinjstva, obrazovanja, političke karijere igraditeljskih ostvarenja, bolesti i smrti.

O Husejinu Smajloviću govorit će relevantni sagovrnici, njegovi bliski prijatelji i saradnici, kao i članovi porodice, a film će biti snimljen u Zenici i Sarajevu.

Film nastaje uz podršku zeničkog novinara i publiciste Faruka Midžića, čija je monografija Sjećanja o Husejinu Smajloviću, promovisana u novembru ove godine.

Premijera dokumentarnog filma ,,Husejin“ planirana je u maju 2022. godine. Tada se navršava šest godina od smrti Husejina Smajlovića, jedne od najznačanijih ličnosti Zenice u njenoj novijoj historiji.