Zeničanin supruzi poslao sliku krvave ruke: Zaklat ću vas, sljedeća si, bolje sama sebi presudi

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 07.03.2023.godine, podiglo je optužnicu protiv K.I. zbog krivičnog djela Nasilje u porodici iz člana 222. stav 2.  KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 14.03.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Zavidovići.

U nastavku pročitajte detalje optužnice Tužilaštva ZDK, uz napomenu da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Udario Golfa na parkingu ispred Binga pa pobjegao 

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku, podižem optužnicu protiv K. I., rođen 1998. godine u Zenici, osuđivan što je,

dana 29.06.2022. godine, u Zavidovićima, svojoj supruzi K. A. uputio ozbiljne prijetnje na način da je istoj putem aplikacije „Messenger“ poslao fotografiju krvave ruke i napisao „Sad ćeš vidit, sve će vas ova krv oblit, zaklat ću vas, ne možete pobjeći, sljedeća si, bolje sama sebi presudi“, 

ČITAJ JOŠ:  U Zenici ukraden sudoper

svjestan da ovako drskim i bezobzirnim ponašanjem može ugroziti mir i psihičko zdravlje svoje supruge A., kod koje je ovim porukama izazvao osjećaj straha i ugroženosti, što je i htio, pa je ovakvim bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir člana svoje porodice,

dakle, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir člana svoje porodice, čime je počinio krivično djelo nasilje u porodici iz člana 222. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

GODISNJICA
MARKETING