Portal 072info

ZENIČANIN UHAPŠEN Nakon potjere centrom grada, prilikom pregleda pronađen pišolj

Foto:Ilustracija

Dana 23.09.2016. godine, oko 16,20 sati, policijska patrola Policijske stanice Centar je vršeći redovne poslove i zadatke na području grada, krečući se službenim vozilom, uočila vozilo “Golf V”, plave boje, u kojem se nalazilo nekoliko lica.

Ulaskom u kružni tok ulica Londža-Bulevar Ezhera Eze Arnautovića navedeno vozilo se zaustavilo, nakon čega su iz istog izašla dva lica i prišla putničkom vozilu “Hyundai”, gdje su došli u verbalni konflikt sa vozačem istog, licem D.F. iz Zenice. T

om prilikom jedno lice je udarcem noge oštetilo blatobran na vozilu Hyndai. Vidjevši navedeno, policijski službenici su izašli iz vozila i odmah se uputili prema mjestu konflikta, sa namjerom intervenisanja i poduzimanja mjera i radnji prema navedenim licima.

Uočivši policijske službenike, lice koje je verbalno napalo drugog vozača i nanijelo mu oštećenja na vozilu dalo se u bijeg, u pravcu ulice Londža, te je za istim organizovana potjera.

O navedenom su obavještene sve policijske patrole na terenu, te je neposredno nakon toga lice zaustavljeno u ulici Londža na broju 132, gdje je i lišeno slobode.

Tom prilikom utvrđeno je da se radi o licu A.A., rođenom 1993. godine, iz Zenice, koje je u više navrata prijavljivano zbog izvršenja krivičnih djela, kao i nelegalnog posjedovanja vatrenog oružja. Prilikom pregleda policijski služebnici su kod lica A.A. pronašli jedan pištolj, sa jednim okvirom i šest metaka. Pronađeno oružje je privremeno oduzeto, a navedeno lice je sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave I gdje i zadržano i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica A.A., rođenog 1993. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona i krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 293. Krivičnog zakona FBiH.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box