Zeničaninu godina zatvora: Naručili hranu iz “Kinga” pa opljačkali dostavljača 

Kantonalni sud u Zenici

Kantonalni sud u Zenici osudio je F. Dizdara na godinu dana zatvora zbog razbojništva koje je počinio sa još dvije osobe.

Naime, on i još dvije NN osobe su, kako se navodi u presudi, 5. avgusta 2021. godine u Zenici s ciljem da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist zajednički i po prethodnom dogovoru pozvali dostavljača iz “Kinga” s namjerom da od njega uzmu novac.

Oni su naručili dostavu hrane pa kad ju je B.DŽ. dovezao u Ulicu Prve zeničke brigade i kada je namjeravao da otvori vrata suvozača jer je kraj istih vidio jednu mušku osobu za koju je pretpostavio da je naručilac hrane, jer mu je rukom mahnuo, iznenada kroz otvoreno staklo na vratima vozača druga NN osoba ga je snažno udarila pesnicom u lice i rekla: “Tebra, daj pazar”.

Kako se navodi u presudi, u tom momentu kod vrata suvozača dostavljač je uočio i Dizdara, koji je otvorio vrata i koljenom se naslonio na mjesto suvozača pa ga desnom šakom snažno udario u lice.

“Tada je dostavljač čuo i repetiranje oružja. Okrenuo se prema tom zvuku i vidio kako mu je jedna od NN osoba cijev pištolja prislonila na vrat, ponovo tražeći da mu da pazar.

Copy

Svjestan da će napadom i prijetnjom pištoljem od B.DŽ. pribaviti protivpravnu imovinsku korist, Dizdar je sa mjesta suvozača ugasio vozilo i izvadio ključ, dok je B.DŽ., u strahu za svoj život, iz torbice izvadio oko 450 KM i novac dao jednoj od NN osoba”, navodi se u presudi i dodaje da je Dizdar sa kasetofona uzeo i prisvojio mobilne telefone Iphone X2, vrijedan 800 KM, i Samsung J5 2017, vrijednosti 300 KM, oba od B.DŽ.

Osim toga, uzeli su i prisvojili dostavljenu hranu te pobjegli u nepoznatom pravcu.

“Na ovaj način su oštetili vlasnika ‘Kinga’ L.A. za 450 KM i B.Dž. za 1.100 KM”, zaključuje se u presudi, piše Crnahronika.

Prethodni članakKadirov zaprijetio: Zanima me Poljska, u 6 sekundi pokazaćemo sposobnost
Sljedeći članakUZNEMIRUJUĆE! Biciklista usmrtio prolaznika