Portal 072info

Zeničanka koja tuđe želje, a svoje emocije prenosi na papir i platno

ze1 4
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada ste talentovani za neku vrstu umjetnosti i to otkrijete još u djetinjstvu, a kao odrasla osoba dobijete priliku da od toga zarađujete, vi ste sretna osoba. Nemaju svi tu priliku, a ni sreću. Uz kistove, boje, platno i papir, puno vremena, strpljenja ali i ideja, naša današnja sagovornica zarađuje.

Ona je Emina Mehinagić (26) iz Zenice i jedna je od onih koji imaju sreće da svoj talenat mogu pokazati i svakodnevno prezentovati, a od njega zarađivati. Naime, olovkom i kistom, Emina zarađuje, a vlasnike njenih radova usrećuje. Umjetnost je njen život, nešto što njeno biće jeste i sve svoje ideje, emocije i maštu prenosi na papir i platno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

KRAJ REKLAME

-„Slikanje i crtanje volim od malena. Još kao mala sam crtala facijalne ekspresije gledajući u strip Zagor, a voljela sam i vodenim bojicama slikati mrtvu prirodu ili bilo šta što mi je zanimljivo u tom trenutku inspiracije“ – otkrila je Emina koja slika uljem na patnu kao i olovkom na papiru.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-„Slikam pejzaže, mrtvu prirodu, apstraktne motive itd. Najviše volim apstraktnu umjetnost ali slikam i crtam po narudžbi odnosno po želji kupca. Sva ova umjetnost me čini opuštenom i sretnom osobom. Kroz to izražavam sebe i tu ostavljam dio sebe. Svaka slika je rađena sa velikom ljubavlju“ – rekla je Emina čije radove možete pogledati na Facebook stranici Emina slike i crteži https://www.facebook.com/eminacrtezi/

Ističe da je ponosna na reakcije javnosti na njene radove ali otkriva i da će se uskoro okušati u drugim tehnikama slikanja. Također, od Emine uskoro možemo očekivati galeriju slika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bravo Emina!

Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić https://www.facebook.com/ajna.hodzic.3

Podijelite članak
  • 470
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)