Zeničanka koja živi u Americi platila ortoze, Dubrovčanka nudi smještaj

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Humanitarnoj akciji za pomoć osmogodišnjem Ajdinu Žigonji iz Zenice priključuje se sve više građana. Tri dana nakon što smo objavili da su dječaku koji je rođen s rascjepom kičme potrebne otroze koje će mu pomoći u rehabilitaciji, stigle su pozitivne vijesti.

Ajdinovim roditeljima javila se Zeničanka koja živi u Americi i kazala da će njena porodica platiti prijeko potrebne ortoze. Kako nam je kazao dječakov otac Elvis, na račun im je uplaćeno 1.290 dolara, koliko one koštaju.

– Svakim danom javlja se sve više ljudi. Neizmjerno sam zahvalan svima koji su uz nas. Dobrota ljudi je nešto što nas obavezuje da ustrajemo na ovom iskušenju – rekao je Elvis.

Ali, to nije jedina vijest koja je obradovala Ajdina i njegove roditelje. Javila im se i žena iz Dubrovnika koja je ponudila pomoć pri dolasku u taj grad, gdje bi Ajdin na jednoj poliklinici trebao imati rehabilitaciju.

– Vidjela je naš apel i ponudila nam je pomoć pri dolasku u Dubrovnik, snalaženju po gradu, kao i smještaju. Ako se odlučimo za polikliniku u Dubrovniku, svaka pomoć dobro će nam doći, jer je izuzetno teško u ljetnim mjesecima naći smještaj – dodao je Elvis Žigonja.

Kako bi Ajdin ponovo prohodao, potrebna je rehabilitacija u Turskoj i Hrvatskoj, što će koštati oko 17.000 eura. Na Ajdinov račun prekjučer je uplaćeno 1.250 KM, a ukupno su do sada skupljene 5.874 marke.

Kako pomoći

Ajdinu se može pomoći uplatama na njegove račune. Za uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo banka Zenica, na ime: Ajdin Žigonja, žiroračun: 154-001-00000019-10. Broj tekućeg računa: 915791Z1Z66413. Za uplate iz inozemstva: Intesa Sanpaolo banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo. Primatelj: Ajdin Žigonja, Reisa Čauševića 11, IBAN: BA391542019991579154  SWIFT: UPBKBA22. Paypal račun: [email protected].

Avaz