Zeničanka koja živi u Americi platila ortoze, Dubrovčanka nudi smještaj

Humanitarnoj akciji za pomoć osmogodišnjem Ajdinu Žigonji iz Zenice priključuje se sve više građana. Tri dana nakon što smo objavili da su dječaku koji je rođen s rascjepom kičme potrebne otroze koje će mu pomoći u rehabilitaciji, stigle su pozitivne vijesti.

Ajdinovim roditeljima javila se Zeničanka koja živi u Americi i kazala da će njena porodica platiti prijeko potrebne ortoze. Kako nam je kazao dječakov otac Elvis, na račun im je uplaćeno 1.290 dolara, koliko one koštaju.

– Svakim danom javlja se sve više ljudi. Neizmjerno sam zahvalan svima koji su uz nas. Dobrota ljudi je nešto što nas obavezuje da ustrajemo na ovom iskušenju – rekao je Elvis.

Ali, to nije jedina vijest koja je obradovala Ajdina i njegove roditelje. Javila im se i žena iz Dubrovnika koja je ponudila pomoć pri dolasku u taj grad, gdje bi Ajdin na jednoj poliklinici trebao imati rehabilitaciju.

– Vidjela je naš apel i ponudila nam je pomoć pri dolasku u Dubrovnik, snalaženju po gradu, kao i smještaju. Ako se odlučimo za polikliniku u Dubrovniku, svaka pomoć dobro će nam doći, jer je izuzetno teško u ljetnim mjesecima naći smještaj – dodao je Elvis Žigonja.

Kako bi Ajdin ponovo prohodao, potrebna je rehabilitacija u Turskoj i Hrvatskoj, što će koštati oko 17.000 eura. Na Ajdinov račun prekjučer je uplaćeno 1.250 KM, a ukupno su do sada skupljene 5.874 marke.

Kako pomoći

Ajdinu se može pomoći uplatama na njegove račune. Za uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo banka Zenica, na ime: Ajdin Žigonja, žiroračun: 154-001-00000019-10. Broj tekućeg računa: 915791Z1Z66413. Za uplate iz inozemstva: Intesa Sanpaolo banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo. Primatelj: Ajdin Žigonja, Reisa Čauševića 11, IBAN: BA391542019991579154  SWIFT: UPBKBA22. Paypal račun: zigonje@gmail.com.

Avaz