Portal 072info

Zeničanka Nisveta Kozlić dobitnica godišnje nagrade na najinovativniju odgajateljicu

Zeničanka Nisveta Kozlić dobitnica godišnje nagrade na najinovativniju odgajateljicu

            Centar za obrazovne incijative „Step by Step“ je u nedjelju, 23. decembra u Narodnom pozorištu Sarajevu organizovao Svečanu dodjelu nagrada za inovativne nastavnike 2018. godine. U Kategoriji odgajateljica u predškolskom odgoju i obrazovanju, Zeničanka Nisveta Kozlić, uposlenica Privatne predškolske ustanove „Sindibad“ Zenica je proglašena najinovativnijom odgajateljicom za 2018. godinu u Bosni i Hercegovini.

            U 2017. godini je Nisveta Kozlić dobila specijalno priznanje za praksu u predškolskom odgoju i obrazovanju, također, od Centra za odgojne incijative „Step by Step“.

Centar za obrazovne incijative „Step by Step“ je jedna od vodećih organizacija u oblasti profesionalnog razvoja nastavnika, unapređenja kvaliteta obrazovanja i promovisanja vrijednosti i principa društvene pravde. Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

            Podsjećanja radi, krajem oktobra tekuće godine Nisveta Kozlić je objavila knjigu priča za djecu „Leptir: Priče o nevidljivim krilima“, koja je karakteristična po tome što kroz bajkoviti svijet prati odrastanje dječaka rođenog bez ruku, te time šalje univerzalne poruke o odrastanju i prihvatanju Drugih i Drugačijih.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box