ZENICA|Ratni major Hajriz Doglod: Branili smo ovu zemlju, a sada hoće da nam sude!

Demobilisani borac i ratni major Hajriz Doglodiz Zenice pozvan je 17. februara na Općinski sud u Sarajevu zbog incidenta koji se dogodio u aprilu 2018. godine ispred zgrade Parlamenta FBiH. 

Rasječena glava

Podsjetimo, u sukobu boraca i policije Doglodu je rasječena glava, a dobio je i masnice po tijelu.  

Poziv koji je uslijedio sa suda zbog, kako je navedeno, prekršaja Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, u svojstvu okrivljenog, Doglod za “Dnevni avaza” komentira sramotnim.

– To je katastrofa šta nam se radi. Branili smo ovu zemlju, a sada nam hoće suditi. Dva puta sam tokom rata išao u deblokadu Sarajeva, na visočkom ratištu, a sada me oni zovu gore da mi sude. Jadno! Trebamo mi, očito, ponovo uzeti puške u ruke – kaže vidno ogorčen Doglod.

Smatra da bi sudstvo trebalo ganjati kriminalce, a ne ljude koji su riskirali svoje živote da odbrane državu koja im sada, zbog činjenice da su se toga aprila samo borili za svoja prava, hoće da sudi.

– Uopće nisam ovo očekivao. Ne mogu da vjerujem da idem na sud – zaključuje Doglod.

Vratiti dostojanstvo

Izražavajući nadu da će ipak epilog ovog slučaja biti bez posljedica, ratni major smatra da bi borcima već jednom konačno trebalo biti vraćeno dostojanstvo koje im je odavno oduzeto. 

Dolaze borci iz cijele BiH

Ističe da se informacija o pozivu na sud ubrzo proširila među drugih borcima širom bh. gradova, što ih je itekako naljutilo. 

– Svi su ogorčeni. Niko ne može da vjeruje. Međutim, toga dana u Sarajevo dolaze borci iz cijele BiH ispred suda, da mi pruže podršku. Očekuje se, vjerujte, oko 500 boraca. Pa da vidimo šta će biti – kaže ratni major.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Prethodni članakLjudi koji kasne: Ova mana je, ustvari, pokazatelj pozitivnog stava prema životu
Sljedeći članakBiH bi uskoro mogla početi uvoziti radnu snagu