Portal 072info

Zenicatrans povodom glasina na društvenim mrežama

Krajnje je vrijeme za zaustavljanje negativnog trenda javnih preduzeća u našem gradu. Glavni indikator loših glasina su definitivno društvene mreža kojima svi podliježu.

Javni prijevoz je jedan od najvažnijih infrastrukturnih sistema neophodnih za normalno i nesmetano funkcionisanje javnog gradskog i prigradskog saobraćaja.

Uprava preduzeća JKP „Zenicatrans prijevoz putnika“ dd Zenica želi ovim putem iskazati zahvalnost i povjerenje svih korisnika usluga javnog prijevoza, koje se trenutno nalazi u lošoj finansijskoj situaciji, a pored toga obavlja i izvršava svoje poslovanje.

JKP „Zenicatrans prijevoz putnika“ d.d. Zenica je društveno odgovorna kompanija koja posvećuje pažnju svojim kadrovima, vodeći brigu o osposobljavanju istih, kao i obezbjeđivanju adekvatnog rada za sve uposlenike.

Društvena odgovornost je također izražena kroz podršku domaćih sportskih kolektiva kojima smo već dugi niz godina bili podrška, našem dragom Čeliku. Posebne usluge pružamo našim građanima kada je to najpotrebnije – u zimskom periodu kada je najveća zagađenost vazduha u našem gradu, obavljajući vandredan prijevoz na relaciji Zenica „AS“ – Smetovi.

Pored svih problema s kojima se suočava Uprava preduzeća, uposlenici vrijedno i odgovorno rade. Trudimo se da održavamo redovitost naših polazaka, kako bi korisnicima pružili što adekvatniju i pouzdaniju uslugu, kašnjena svodimo na minimum s obzirom na vremenske uslove, otežanost odvijanja saobraćaja zbog putne infrastrukture – trenutnih uslova na cesti (sanacija klizišta i dr.), te prilagođavanju obima poslovanja sa stanjem i starosti naših voznih jedinica.

Uprava preduzeća trenutno radi na osposobljavanju voznog parka kao pripreme za novu školsku godinu, te se u skorijem periodu nadamo rekonstrukciji Autobuske stanice uz pomoć Grada Zenica i donatora. U pripremi je takmičenje za Arhitektonski konkurs za izradu idejnog rješenja novog koncepta korištenja Autobuske stanice u Zenici, zajedno sa prostorom ispred i pored samog objekta.

Također, ove godine je u planu uvođenje novih linija na području Grada Zenice kako bi se stanovništvu pružila što bolja i efikasnija usluga gradskog prijevoza.

Cilj nam je zadovoljiti naše korisnike, te im pružiti najbolju uslugu. Trebamo vašu podršku, stojimo vam na raspolaganju. Grad treba nas „JKP Zenicatrans prijevoz putnika“ d.d. Zenica“, a mi vas – korisnike prijevoza. Ovim putem Vam se zahvaljujemo što koristite naše usluge.

 

Iskreno Vaš „Zenicatrans-prevoz putnika“ dd Zenica v.d. Direktor Društva

 

Eldin Čivić, dipl.inž.saobraćaja / Rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box